Stelling van Amsterdam

Fort bij Spijkerboor en Fort Nekkerweg zijn extra bijzondere plekken, omdat hier twee Unesco Werelderfgoederen samenkomen: De Beemster met haar unieke symmetrische verkaveling en de Stelling van Amsterdam als bijzondere verdedigingslinie van de hoofdstad. De forten zijn op zichzelf al een bezoek waard, maar je kunt er ook langsfietsen tijdens een speciale fietroute.

Stelling van Amsterdam Fietsroute

Tijdens deze fietsroute door Amsterdam en omgeving ontdek je zeven forten en een wirwar van sluizen, dammen, kanalen en dijken. Een omgeving waar je gedurende de fietstour echt van de natuur kan genieten! Een sterk staaltje Hollands waterbouwkundig vernuft, dat is wat je ziet tijdens deze Stelling van Amsterdam-route. En met een beetje fantasie zie je de soldaten van weleer de wacht houden.....

readMore
Klik hier voor de fietsroute

Fort Resort Beemster

Soms worden forten in wel heel bijzondere bestemmingen omgetoverd. Fort aan de Nekkerweg is tegenwoordig 180 graden anders dan 100 jaar geleden. Niks geen koude, vochtige vertrekken meer, maar juist luxe, stijlvolle hotelskamers en een prachtig wellnesscomplex. Hoe dat zo gekomen is, lees je hier.

readMore
Lees hier het verhaal van Frank

Fort bij Spijkerboor

Dit fort werd tot ver in de jaren 50 gerbuikt als gevangenis. En in de tijd van de Koude Oorlog werd het gebruikt als munitieopslag. De hele geschiedenis komt aan bod tijdens een anderhalf uur durende rondleiding. De fresco's gemaakt door gedetineerden en de oude geschutskoepel vormen daarbij de hoogtepunten.

readMore
Klik hier voor meer informatie

Ontdek alle forten in Laag Holland

Niet alleen in De Beemster, maar ook op andere plekken in Laag Holland vind je verschillende forten van de Stelling van Amsterdam. Zo vind je bij Edam één van de laatst ontwikkelde forten van de Stelling en beleef je bij Fort bij Markenbinnen de leukste activiteiten als lasergamen, speurtochten en escape rooms! Benieuwd wat er op de forten nog meer te beleven valt? Check het dan snel en geniet van een gezellig dagje uit!