Mooi wandelen

De mooiste wandelingen - in Laag Holland


Het wandelnetwerk van Laag Holland is eindeloos. Hier wandel je met de frisse wind door je haren de mooiste wandelroutes en word je elke kilometer verrast met een prachtig uitzicht. Ga op pad en wandel door historische steden en dorpen, uitgestrekte polders en over oude dijken. Onze favoriete routes vind je hier!

VERNIEUWD: Volendam Kunstenaarsdorp!

Een verbeterde route, een nieuwe stem en meer... De audiogids 'Volendam Kunstenaarsdorp' is helemaal vernieuwd. In de audiogids vertelt ‘Leendert’ aan de hand van diverse schilderijen uit zijn Spaander Collectie het verhaal van Volendam. ⁣Wandel over De Dijk en door de gezellige straatjes en leer meer over de bijzondere plekken van het dorp. Bekijk de schilderijen in de Iz.Travel app en vergelijk de huidige situatie met die van vroeger.

readMore
Naar de wandelroute

Noord-Hollandpad

Heb jij het wandelvirus te pakken? Bewandel dan het Noord-Hollandpad, een lange afstandswandeling van maar liefst 175 kilometer (!) dwars door de binnenlanden van Noord-Holland. 16 etappes nemen je mee door het oer-Hollandse landschap vol schilderachtige luchten, weidse landerijen, molens, gemalen, boerderijdieren en meer. Ga op pad en volbreng alle etappes in je eigen tempo. Vergeet vooral niet te genieten van etappe 10. Die gaat dwars door Laag Holland!

readMore
Klik hier voor het verhaal van Marjan

Stadswandelingen

Stadswandelingen nemen je niet alleen mee langs de hoogtepunten van een stad, maar laten een stad ook van een heel andere kant zien. Laat je bijvoorbeeld met de Gevelstenenroute leiden langs de mooiste gevelstenen van  Monnickendam en ontdek alle unieke verhalen. Of wandel met de Grachtenwandeling langs de bestaande en gedempte grachten van Purmerend en leer meer over de geschiedenis van deze ooit zo waterrijke stad.

readMore
Klik hier voor alle stadswandelingen

Tips voor onderweg

Tijdens het wandelen ben je natuurlijk af en toe wel toe aan een pauze. Plof dan neer bij een Rustpunt of doe inspiratie op bij een TOP. Hier vind je meer informatie over attracties en pauzeplekken onderweg.