Eindeloos wandelen in Laag Holland - Hier draait je stappenteller overuren!

Het wandelnetwerk van Noord-Holland is eindeloos. Het verbaast je dan ook vast niet dat de regio Laag Holland beschikt over kilometers aan wandelroutes door het Noord-Hollandse landschap. Hier wandel je met de frisse Zuiderzeewind door je haren de mooiste wandelroutes en word je elke kilometer verrast met een prachtig uitzicht.

Van slingerende en kaarsrechte paden tot verharde en onverharde paden, in Laag Holland vind je wandelroutes voor iedere wandelliefhebber. Eén ding is zeker met onze favoriete wandelroutes en tips voor onderweg wordt wandelen in Noord-Holland écht een feestje! Kom op… Trek je wandelschoenen aan en ga gewoon op pad.

Noord-Hollandpad

Heb jij het wandelvirus te pakken? Bewandel dan het Noord-Hollandpad, een lange afstandswandeling van maar liefst 175 kilometer (!) dwars door de binnenlanden van Noord-Holland. 16 etappes nemen je mee door het oer-Hollandse landschap vol schilderachtige luchten, weidse landerijen, molens, gemalen, boerderijdieren en meer. Ga op pad en volbreng alle etappes in je eigen tempo. Vergeet vooral niet te genieten van etappe 10 en 11. Die gaan dwars door Laag Holland!

Wandel het Noord-Hollandpad
Wandelaars lopen etappe 10 van het Noord-Hollandpad.

Volendam Kunstenaarsdorp

Een verbeterde route, een nieuwe stem en meer... De audiogids 'Volendam Kunstenaarsdorp' is helemaal vernieuwd. In de audiogids vertelt ‘Leendert’ aan de hand van diverse schilderijen uit zijn Spaander Collectie het verhaal van Volendam. ⁣Wandel over De Dijk en door de gezellige straatjes en leer meer over de bijzondere plekken van het dorp. Bekijk de schilderijen in de Iz.Travel app en vergelijk de huidige situatie met die van vroeger.

Naar de wandelroute

Op pad door het boerenland - van Laag Holland

Laag Holland barst van het boerenland! Overal waar je kijkt worden groene weilanden afgewisseld door (smalle) sloten en vaarten. Op sommige plekken hebben boeren hun land opengesteld voor wandelaars. Deze zogenoemde boerenlandpaden leiden je recht door de polder en dwars door de weilanden en maken wandelen door Noord-Holland misschien wel nog bijzonderder. Met welk boerenlandpad ga jij beginnen?

Op pad door de stad

Stadswandelingen nemen je niet alleen mee langs de hoogtepunten van een stad, maar laten een stad ook van een heel andere kant zien. Laat je bijvoorbeeld met de Gevelstenenroute leiden langs de mooiste gevelstenen van  Monnickendam en ontdek alle unieke verhalen. Of wandel met de Grachtenwandeling langs de bestaande en gedempte grachten van Purmerend en leer meer over de geschiedenis van deze ooit zo waterrijke stad.

Ontdek alle stadswandelingen

Tips voor onderweg - Alles voor tijdens het wandelen in Noord-Holland

Heb je de route die je wilt gaan wandelen gevonden? Mooi! Dan is het bijna tijd om de wandelschoenen aan te trekken… Maar niet zonder een paar extra tips voor onderweg. Je moet je benen zo nu en dan natuurlijk ook wat rust gunnen. Voor een (korte) pauze kun je altijd terecht bij één van de rustpunten of horecagelegenheden in het gebied. Zoek deze van te voren op, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Wil je nog meer tips voor onderweg? Laat je dan inspireren door een TOP. Hier vind je alles over de leukste attracties of bezienswaardigheden op je route.