3x wakker worden in het groen - Bijzondere vakantiehuisjes in Noord-Holland

Direct onder de rook van Amsterdam strekt zich een gebied waar de tijd lijkt stil te staan. Een oer-Hollands landschap met open groene velden met prachtige vergezichten, waar hoge luchten zwaar hangen op een lage horizon. Hier worden grillige veenweidegebieden afgewisseld met kaarsrechte droogmakerijen en liggen imposante forten verscholen in het landschap. Een heerlijk laagland waar je heerlijk vakantie kunt vieren... Dit Laagland noemen wij Laag Holland! Ben je op zoek naar een vakantiehuisje in dit Noord-Hollandse laagland? Zoek dan niet verder, want wij hebben onze drie favoriete 'natuurhuisjes' op een rijtje gezet.

1. Country & Lake Luxury Kaakberg

Luxe in de polder


Direct achter de dijk in Warder staat een ouderwetse kaakberg in de tuin: een oude schuur die in 2003 werd omgebouwd tot een vakantiehuis met twee slaapkamers. ’s Ochtends word je hier wakker met een prachtig uitzicht op het glinsterende water van het Markermeer. En geloof ons, het is echt schitterend!

Bij Country & Lake Luxury Kaakberg kun je écht even ontspannen. Want met een eigen jacuzzi en sauna ontbreekt dit luxe vakantiehuisje in het Noord-Hollandse Warder aan niets. Om het wellness gevoel helemaal compleet te maken, liggen zelfs de badjassen en handdoeken voor je klaar. Zin om de omgeving te verkennen? Maak dan een wandeling door de polder of stap op die fiets richting het pittoreske Edam. Stap ’s avonds met een drankje in de jacuzzi en geniet van de sterrenhemel. En daarna slaap je als een roosje...

Country & Lake Luxury Kaakberg - Warder

2. Tinyhouse op de dijk

Klein, knus, natuur


Juffertje in het Groen, een tinyhouse verscholen tussen het riet, direct aan de ringvaart in het Noord-Hollandse Driehuizen. Hier stap je vanuit je bed zo de steiger op. En vanaf daar stap je weer zo in een van de twee aanwezige kano’s om de buurt te verkennen. Want die is ook zeker de moeite waard…

Het tinyhouse ligt vlakbij de Eilandspolder, een plek in Noord-Holland waar de natuur nog volop haar gang kan gaan. Ieder jaargetij heeft hier zijn eigen charme, tegen de achtergrond van het verpletterende weidse landschap. Vanaf je luie bedbank of – nog beter – vanuit het centraal geplaatste bad in de woonkamer tuur je zo door de grote raampartijen naar het schitterende landschap.

Of vanaf de vlonder, want eerlijk is eerlijk: in de zomer in het Juffertje op haar best. Dan kun je hier zwemmen, roeien, fietsen, barbecueën, vuurtjes stoken en… buiten douchen. In je blote billen. Want dat kan dus hier…, niemand die je ziet. Behalve het Juffertje, maar die houdt haar mond. Deze tinyhouse is dé hotspot in Noord-Holland, dus wanneer kom jij hier slapen?

Juffertje in het Groen - Driehuizen

3. Bij Kloeke

Natuurhuisje bij Fort Spijkerboor


Natuurhuisje ‘Bij Kloeke’ staat op een wel heel bijzonder plekje in Noord-Holland… Namelijk aan de fortgracht van Fort bij Spijkerboor. Extra bijzonder is dat hier twee UNESCO Werelderfgoederen samenkomen: De Beemster – met haar unieke symmetrische verkaveling – en De Stelling van Amsterdam – gecreëerd om onze hoofdstad te beschermen.

Op deze heerlijke plek kun je genieten van de natuur, rust en historie. Het natuurhuisje bestaat uit twee aparte vakantiewoningen onder één dak. Eén ingericht voor vijf personen en de ander voor acht personen. Ideaal voor een familieweekend of (vrienden)groep! Houd je van wellness? Dan ben je bij ‘Bij Kloeke’ aan het juiste adres. Bij het natuurhuisje zit namelijk een jacuzzi, koud water bad en sauna.

Bij Kloeke - Westbeemster