4x de leukste kindermusea - Ontdek een nieuwe wereld!

Een museum saai? Echt niet! De musea in Laag Holland doen er alles aan om het kinderen naar hun zin te maken. Want zeg toch zelf, niets is toch leuker dan in het weekend of in de vakantie in een compleet andere wereld te duiken? Kom ontdekken en speuren in één van onze favoriete kindermusea in Noord-Holland en beleef een andere wereld!

1. Zaans Museum

Ontdek de wereld van koekjes en chocolade


Het Zaans Museum is voor de kids een hele belevenis. Middenin het Zaans Museum vind je namelijk dé Verkade Experience. De kids wanen (en stiekem ook de volwassen) zich hier in een vroeg twintigste-eeuwse chocolade- en koekjesfabriek waar de originele machines nog volop draaien. De geschiedenis van Verkade komt hier op een speelse tot leven. Zo kunnen de kids hier hun eigen wikkel ontwerpen, verschillende spannende games spelen en kruipen ze in de huid van een meisje van Verkade, cacao-expert of koekenbakker. TIP: voor 1 euro koop je in het Zaans Museum de speurtocht ‘Verkade’. Deze speurtocht neemt je met allerlei leuke opdrachten mee door de Verkade Experience!

Zaans Museum - Zaandam

2. Het Schooltje van Dik Trom

Naar school als Dik Trom
 

Hij is ondeugend en misschien wel een tikkie brutaal… Dit kan natuurlijk maar één iemand zijn: Dik Trom! In het kinderboekenmuseum ‘Het Schooltje van Dik Trom’ stappen de kinderen terug in de tijd en maken ze kennis met het leven van Dik Trom. Verkleed je in de kleding van toen, neem plaats in de oude schoolbanken en leer schrijven met een oude kroontjespen. Het is een hele belevenis!

Het Schooltje van Dik Trom - Etersheim

3. Waterlandsmuseum De Speeltoren 

Speuren en ontdekken op de juniorzolder


Het Waterlandsmuseum De Speeltoren vertelt het verhaal van Waterland en het valste carillon van Europa. Speciaal voor de kids vind je in het museum de juniorzolder. Hier kunnen de kinderen eindeloos speuren en ontdekken. Ga als archeoloog aan de slag en doe net zoals een echte archeoloog spannende opgravingen in de put. Zie jij al wat je hebt gevonden? Puzzel de scherven opnieuw in elkaar en ontdek wat je hebt opgegraven.

Pssst… Kun je een geheimpje bewaren? Niet tegen papa en mama of opa en oma vertellen hoor. Op de juniorzolder vind je namelijk ook het ontdekhuis. Deze is alleen voor kinderen en wat er te zien is? Dat moet je zelf ontdekken! Ook leuk: voor nog meer beleving heeft het museum voor kinderen van 4-6 jaar het samendoeboekje vol opdrachten, vragen en puzzel en voor kinderen van 7-12 jaar een spannende speurtocht!

Waterlandsmuseum De Speeltoren – Monnickendam

4. Betje Wolff Museum

Ga mee terug in de tijd...

Gevestigd in de oude, voormalige pastorie van de kerk in Middenbeemster vind je het Betje Wolff Museum. Eén stap over de drempel en je waant jezelf in de Beemster van vroeger. In het museum is de sfeer uit de tijd van Betje Wolff namelijk goed bewaard gebleven! In iedere ruimte lijkt het alsof de bewoners net zijn vertrokken en krijg je een goed beeld van de woon- en leefwijze in de Beemster van een paar eeuw geleden. Aan de kinderen is in het museum ook zeker gedacht! Zij kunnen spelen met oud-Hollands speelgoed, water halen uit de put of een spannende speurtocht maken.

Betje Wolf Museum – Middenbeemster