Kijk Luister Dijk - Podcast op locatie

De dijk tussen Hoorn en Amsterdam lijkt er rustig bij te liggen, maar hij heeft door de eeuwen heen van alles meegemaakt. En ja, daar praat hij maar wat graag over! De spannende en indrukwekkende verhalen van de dijk zijn vanaf nu te beluisteren via spotify en andere podcastapps. De verhalen komen pas écht tot leven op de plek waar ze over gaan. Als je de wind door je haren voelt, het Markermeer voor je ziet glinsteren en precies ziet wat de dijk ziet.

In deze 'podcast op locatie' neemt de dijk je mee in zijn wereld via 14 verschillende plekken langs het prachtige Markermeer. De verhalen zijn los van elkaar te beluisteren, maar ook in een (deel)route een te gekke ervaring! Dus spring op de fiets of trek je wandelschoenen aan en maak kennis met de dijk. Maak onderweg op de aangewezen plekken diverse stops en start de podcast. Eén ding is zeker: na het beluisteren van de podcast zal je nooit meer hetzelfde kijken naar deze oude, stoere en sterke dijk!

Op sommige plekken is het je misschien al opgevallen… maar wist je dat de Alliantie Markermeerdijken op dit moment hard werkt aan de dijkversterking tussen Hoorn en Amsterdam? Al jarenlang beschermt deze dijk ons tegen het water. Hierdoor kunnen wij met veel plezier wonen, werken, recreëren en leven onder zeeniveau. Om ons te kunnen blijven beschermen heeft de dijk een handje hulp nodig. Daarom werkt de Alliantie Markermeerdijken de komende jaren, dag in en dag uit, om de dijk te versterken, zodat wij onze voeten nog eeuwenlang droog kunnen houden en kunnen blijven genieten van ons prachtige Laag Hollandse landschap.

Kijk Luister Dijk is gemaakt in opdracht van de
Alliantie Markermeerdijken, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Provincie Noord-Holland.

Van Amsterdam naar Etersheim - HeyHoneyguide x Kijk Luister Dijk

Begin juli nodigden wij Honeyguides Yalou & Femke van Hey Honeyguide uit Laag Holland te ontdekken via de Kijk Luister Dijk. 
De eerste dag wandelden zij van Uitdam naar Volendam. Onderweg genoten zij van het oer-Hollandse polderlandschap, bezochten zij Monnickendam en luisterden zij naar de spannende verhalen van de eigenzinnige dijk. Op dag 2 wandelden de Honeyguides van Volendam naar Etersheim. Zij genoten van het pittoreske centrum van Edam en werden in Etersheim enthousiast ontvangen bij de Etersheimerbraak. Hier bezochten zij Archeologisch minimseum De Waterwolf en Het Schooltje van Dik Trom. 

Lees hun ervaringen terug in hun blogs! 

Blog 1: Wandelen met verhalenpodcast van Amsterdam naar Volendam
Blog 2: Wandelen in Laag Holland van Volendam naar Etersheim

  • HeyHoneyguide x Kijk Luister Dijk

Tips voor onderweg