Herfst in Laag Holland

Hoewel sommige dagen afgelopen zomer al een herfstachtig tintje hadden, is het seizoen officieel pas net begonnen. Stap voor stap begint de herfst zich steeds meer te laten zien. Zo laten de bomen geleidelijk aan hun bladeren los, verliest de zon langzaam haar intense gloed en worden de dagen merkbaar korter. Ondanks dat het weer verandert, is het op een zonnige herfstdag een feestje om lekker naar buiten te gaan. Haal je wandelschoenen tevoorschijn en geniet bijvoorbeeld van een verfrissende wandeling door het Laag Hollandse landschap. Valt het weer tegen? Ontdek dan een van de leukste musea of beleef een prachtige voorstelling bij een van de culturele locaties. Benieuwd naar wat jij allemaal kan doen deze herfst in Laag Holland? Kijk dan snel verder!
 

 • Genieten van herfstsmaken

  Laag Holland is rijk aan streekproducten! Haal je verse producten direct van het land en ontdek de smaken van dit seizoen. Van overheerlijke soepen tot stoofschotels, puur genieten!

  Genieten van herfstsmaken Pompoenen in De Beemster.
 • Winkelen in Laag Holland

  Een nieuwe outfit nodig voor dit herfstseizoen? Struin door de gezelligste straatjes en scoor de leukste items bij je favoriete winkels. 

  Winkelen in Laag Holland Twee vrouwen die aan het winkelen zijn in de kinder- en moederkledingwinkel Ikke & Mama in Purmerend.
 • Wat is er te doen deze herfst?

 • Lekker naar buiten!

  In de natuur zie je pas écht hoe de zomerkleuren veranderen naar prachtige herstkleuren. Ontdek de recreatie- en natuurgebieden in Laag Holland!

  Lekker naar buiten! Kind gooit met bladeren in het bos.
 • Musea in Laag Holland

  Laag Holland is een paradijs voor iedereen die zich graag onderdompelt in cultuur en geschiedenis. Ontdek deze herfst de mooiste exposities en tentoonstellingen voor jong en oud.

  Musea in Laag Holland Een oud klaslokaal uit de tijd van Dik Trom met kinderen en een juf.

Proef de regio - Van (Laag) Hollandse bodem

De regio Laag Holland is enorm rijk aan streekproducten. Al jarenlang worden hier op grote en kleine schaal met trots de lekkerste streekproducten geproduceerd. Laag Hollandse makers werken dagelijks aan de mooiste producten van het land en uit het water. Proef bijvoorbeeld smaakvolle Noord-Hollandse kaas, tap melk bij een échte melktap of koop je vis bij één van de laatste palingrokerijen van de regio. Benieuwd waar je al deze streekproducten kunt kopen en hoe je deze kunt beleven? 

Schuilen voor de regen

Zelfs als het waait en regent valt er nog zoveel te ontdekken in Laag Holland. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan één van de musea en laat je inspireren door de geschiedenis, kunst en cultuur of shop alvast voor de aankomende feestdagen in het overdekte winkelcentrum. Pak je het liever sportief aan? Daag jezelf dan uit tijdens een potje bowlen of een rondje op de indoor skibaan! Eén ding is zeker, voor jong en oud valt er genoeg te beleven!

Ontdek binnen activiteiten

Dit wil je niet missen! - Bekijk de UITagenda voor leuke evenementen deze herfst