Fietsen door Laag Holland - Ontdekken en ontspannen op de fiets!

Of je nu op zoek bent naar het oer-Hollandse landschap, trek hebt in een verse hap of het roemruchte verleden wilt ontdekken: hier in Laag Holland vind je het! Diverse korte en lange fietsroutes leiden je door dit unieke Noord-Hollandse landschap en met ruim 50 fietsroutes ben je hier nog lang niet uit gefietst. Je vindt hier in Noord-Holland ruim 2.500 kilometer aan fietspaden die onderdeel zijn van een slim knooppuntennetwerk. Via deze knooppunten verdwaal je nooit en kom je op de mooiste plekjes in Laag Holland. Een handige fietsknooppuntenkaart en fietslabel haal je bij één van de VVV locaties of informatiepunten. Fiets langs de strakke lijnen van De Beemster of slinger door de uitgestrekte veenweidegebieden. Geniet van pittoreske vissersdorpjes als Marken, Edam en Volendam en verdrink in eindeloze vergezichten waarin de contouren van ijle kerktorens en molens zich aftekenen. Op adem kom je bij een van de vele horecagelegenheden. Ach, het is hier zo mooi... Met onze favoriete fietsroutes en tips voor onderweg wordt fietsen in Noord-Holland écht een feestje!

Op weg van stad naar land - Buitengewoon Vitaal Platteland Laag Holland

Laag Holland is rijk aan natuur! Groene weilanden doorkruist door sloten en vaarten, uitgestrekte veenweiden en oneindig water. Bezoekers en bewoners genieten elke dag van dit bijzondere landschap, maar Laag Holland heeft er niet altijd zo uitgezien. Door de jaren heen is het gebied veel veranderd, door invloed van de natuur, maar vooral ook door mensenhanden. Deze fietsroutes nemen je mee door het verleden en het heden van dit prachtige landschap en laten je zien wat er vandaag de dag allemaal wordt gedaan om deze mooie natuur in stand te houden. Waar wacht je nog op? Ontdek het zelf!

Huren met korting!

De omgeving ontdekken op de fiets? Dat is extra leuk met één van de (unieke) fietsen van Rent&Event. Op diverse locaties in Laag Holland (o.a. Volendam, Katwoude en Purmerend) kun je fijne (elektrische) fietsen of e-scooters huren. Altijd met leuke tips voor onderweg!

Met de code WeLoveLaagHolland10 ontvang je bij Rent & Event 10% korting op de verhuur & kinderspeurtochten vanuit Volendam.

Bekijk het aanbod van Rent&Event

Tips voor onderweg - Alles voor tijdens het fietsen in Noord-Holland

Heb je de route die je wilt gaan fietsen gevonden? Mooi! Dan is het bijna tijd om op de pendalen te stappen… Maar niet zonder een paar extra tips voor onderweg. De benen moeten tenslotte zo nu en dan ook worden gestrekt. Voor een (korte) pauze kun je altijd terecht bij één van de rustpunten of horecagelegenheden in het gebied. Zoek deze van te voren op, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Wil je nog meer tips voor onderweg? Laat je dan inspireren door een TOP. Hier vind je alles over de leukste attracties of bezienswaardigheden op je route.