3x de beste camperplaatsen - Even bijtanken in Laag Holland

Ook camperliefhebbers zijn welkom in Laag Holland! Wie wil genieten van alle voordelen van kamperen in Noord-Holland maar vanuit de luxe van een camper heeft keuze genoeg. Naast een plekje op één van de vele campings in het gebied, zijn er ook speciale (gratis) campingplaatsen ingericht op verschillende bijzondere locaties door de regio als uitvalsbasis voor de leukste uitstapjes. 

1. Gratis camperplaats bij de Simonehoeve

Voor de echte kaasliefhebber!

Je camper parkeren in combinatie met een dagje uit? Naast de lekkerste Noord-Hollandse kazen biedt de Simonehoeve in Katwoude ook gratis camperplaatsen aan van vijf uur ’s middags tot half tien ’s ochtends. Overdag je camper plaatsen is ook mogelijk, bijvoorbeeld tijdens een gratis rondleiding door de kaasboerderij en klompenmakerij, een lunch in het restaurant, het volgen van een workshop of het poseren voor een foto in Klederdracht.

De Simonehoeve - Katwoude

2. Camperplaats het Bolwerk

Midden in de oudste stad van Laag Holland

Zo handig als een camper onderweg is, zo onhandig kan hij zijn wanneer je op de plaats van bestemming bent. Voor elk uitstapje wil je namelijk niet steeds je hele woning meenemen. Alleen daarom al zijn de camperplekken in downtown Purmerend (waar je tegen betaling van een parkeerdagkaart kunt staan) zo ontzettend handig. Maar ook de faciliteiten zijn dik in orde: er is een servicezuil met stroom en water voor vijf campers, wifi, en bij Watersportvereniging Purmerend even verderop langs de Where kunnen bezoekers douchen en naar de wc. Ook mag je hier je afval lozen.

Camperplaats het Bolwerk - Purmerend 

3. Jachthaven Waterland

Geniet aan het IJsselmeer bij het mooie Monnickendam

Jachthaven Waterland is direct gelegen aan het prachtige historische stadje Monnickendam. De jachthaven is inmiddels uitgegroeid tot het grootste nautische centrum aan het IJsselmeer en heeft een jachthaven met twee locaties (Waterland en Hemmeland), jachtservice, zeiljachtverhuur en appartementenverhuur én camperplaatsen. De hoge standaard van de voorzieningen, de horeca en de diverse bedrijven op Jachthaven Waterland zorgen dat je hier maximaal kunt genieten. Zo zitten de kosten voor elektra, water en wifi standaard inbegrepen bij de prijs. Wel zo makkelijk!

Jachthaven Waterland - Monnickendam