4x de leukste zwembaden - van Laag Holland

Met diverse meren en plassen binnen handbereik vind je in Laag Holland genoeg mooie plekjes om te zwemmen. Maar soms is een zwembad net zo lekker! En gelukkig barst het in deze Noord-Hollandse regio van de zwembaden. Van binnen- en buitenzwembaden tot kleinschalige en grote zwembaden, in Laag Holland vind je het allemaal! Neem snel een kijkje voor de leukste zwembaden van Laag Holland en kom lekker spetteren en plonsen in het water.

1. Het Leeghwaterbad

4 zwembaden onder 1 dak!


Het Leeghwaterbad in Purmerend heeft niet één maar wel 4 zwembaden onder 1 dak. In het acht banen tellende sportbad kun je heerlijk baantjes trekken terwijl je in het activiteitenbad terecht kunt voor de leukste activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan activiteiten als Aquajoggen, Aquerobic, Floatfit en Acquapole Kickboxing.

Het grootste bad is het maar liefst 750 m2 grote recreatiebad. Dit prachtige zwembad met een structuur van attractieve eilanden is echt een hele belevenis. Van een 60 meter lange glijbaan en 80 meter lange wildwaterbaan tot een heuse waterspeeltuin, in dit bad is waterpret gegarandeerd. Verder vind je in het Leeghwaterbad nog diverse whirlpools en een grote speelweide met uitzwem- en peuterbad.

Het Leeghwaterbad - Purmerend

2. Zwembad De Waterdam

Eén van Nederlands grootste zwembaden! 


Eén van Nederlands grootste zwembaden met diverse binnen- en buitenzwembaden, een grote ligweide en vele leuke attracties ligt gewoon in het Noord-Hollandse Volendam. Door de vele soorten zwembaden kan echt iedereen hier genieten van een dagje vol waterpret.

Zo vind je buiten een 50 meter bad met een springkuil met twee duikplanken, een groot recreatie bad met glijbaan en twee ondiepe kleuterbaden. Met 3m2 aan ligweiden met speeltoestellen, voetbaldoelen en water-zandspeelplaats is ook buiten het water genoeg te beleven.

Is het buiten iets minder lekker weer? Kom dan lekker binnen zwemmen! Hier vind je een 25-meter wedstrijdbad, instructiebad, peuterbad en een recreatiebad. Met in het recreatiebad een super stoere glijbaan en kreek met stroomversnelling kunnen de kinderen (en stiekem ook de volwassenen) hun lol niet op. Extra leuk: op vrijdagavond kunnen jongeren tot 14 jaar hier discozwemmen!

Zwembad De Waterdam – Volendam

3. Zwembad De Breek

Zwemmen in een verwarmd openluchtzwembad


In het Noord-Hollandse Landsmeer vind je midden in het groen het heerlijk verwarmde openluchtzwembad De Breek. Door het verwarmde water is het hier ook bij iets minder weer heerlijk vertoeven!

Terwijl de kleintjes met hun ouders spelen in het pierenbadje kunnen de volwassenen en grote kinderen op en top genieten in het grote bad. Rondom het zwembad ligt een prachtige ligweiden. Dus zin in een zwempauze? Strijk dan met je handdoekje neer op de ligweide of neem plaats bij één van de picknicktafels!

Zwembad De Breek - Landsmeer

 

4. Het Slobbeland

Al jaren een favoriete plek onder de Volendammers!


Van oudsher is Slobbeland een unieke plek waar in de zomer veel Volendammers komen genieten van de prachtige ligging aan het Markermeer. Verschillende zwembaden, een reuzeglijbaan, speelmogelijkheden en ligweiden, dit recreatiecentrum beschikt écht over alles om optimaal van de zon te genieten. Kom op een zonnige dag gezellig langs en beleef een dag vol waterplezier!

Het Slobbeland - Volendam