De ontdekkingstocht start hier...

Waterland, de regio waar water en land met elkaar worden afgewisseld. In & op het water, maar ook op het vaste land zijn hier genoeg avonturen en hoogtepunten te ontdekken. Laat je verrassen door de schoonheid van Broek in Waterland, Marken, Monnickendam en de andere pittoreske kernen, snuffel in de kleine, lokale winkeltjes of ga voor actie met één van de (water)activiteiten!

Lekker actief

Of jong en oud zich kan vermaken in Waterland? Jazeker! In Waterland wordt écht aan iedereen gedacht. Huur een te gekke e-scooter of e-car bij See by Drive en cross door het waterrijke landschap,  smalle straatjes en over schattige bruggetjes. Voor kinderen is dé Speeltuin Monnickendam een en al plezier. Van roetsjen van de glijbaan tot een balletje slaan op de midgetgolfbaan, het is één avontuur!

readMore
Activiteiten in Waterland

Bezienswaardigheden

Een bezoek aan Waterland doet denken aan een reis terug in de tijd. Elke plaats in Waterland heeft zijn eigen charme en is vanwege zijn cultuurhistorische achtergrond het bezoeken meer dan waard. De vele goedbewaarde monumenten sieren de oude stads- en dorpsgezichten en zijn prachtig om te zien. Veel van de maar liefst 391 monumenten dragen bijzondere verhalen en geheimen uit vroegere tijden met zich mee. Kom gezellig langs en leer alle verhalen kennen!

readMore
Ontdek de bezienswaardigheden

In & Op het water

Waterland kun je  niet verlaten zonder het water op te zijn geweest. Huur een (fluister)bootje, kano of supboard en verken Waterland via het uitgestrekte waternetwerk. Maak je bezoek aan Waterland helemaal compleet door te overnachten op het water. Ja echt, op het water! Met het kampeervlot van Apostolis Noutsis slaap je letterlijk op het water en word je door het golvende water in slaap gewiegd.

readMore
Watersportactiviteiten in Waterland

Winkelen

In Waterland vind je geen grote ketens, maar smalle straatjes vol knusse winkeltjes met elk een uniek aanbod. Al struinend door de gezellige straatjes wordt jouw aandacht getrokken door de etalages en is het onmogelijk om een winkel over te slaan. Niet alleen voor de leukste hebbedingetjes ben je hier aan het goede adres, maar ook voor de lekkerste streekproducten. Stop bij een zuivelautomaat of boerderijwinkel voor heerlijk verse melk, yoghurt of kaas, haal vers gerookte zalm in Uitdam of scoor aardappels, jam en het Marker Likeurtje op Marken.

readMore
Winkelen in Waterland