Eindeloos trappen & stappen - in Laag Holland

Laag, lager, laagst, dat is Laag Holland! Een uniek stukje Holland ten noorden van Amsterdam waar op sommige plekken de tijd lijkt stil te hebben gestaan. Mens en natuur hebben hier geleerd om te werken en leven met het water.

Het landschap gevuld met grazende koeien, eeuwenoude molens, kilometers lange dijken en weidse uitzichten zorgen hier voor rust en ruimte. Hier en daar wordt de natuur afgewisseld door rustieke dorpen en stadjes. De pittoreske straatjes vol monumentale panden en eeuwenoude pleinen nemen je weer even terug in de tijd. De meeste dorpen zijn gelegen aan de voormalige Zuiderzee en hebben een subliem uitzicht over het water.

Maar liefst 65 fietsroutes en 80 wandelroutes nemen je mee door deze natuurrijke Noord-Hollandse regio. Van de strakke lijnen van de Beemster tot de slingerende dijken langs het Markermeer, met zoveel mooie wandel- en fietsroutes blijf je op pad gaan. Vind hier jouw favoriete fiets- of wandelroutes door Laag Holland en ga op ontdekking!

 • Fietsen

  65 fietsroutes nemen je mee door de Noord-Hollandse regio Laag Holland. Fiets dwars door het landschap en maak kennis met de mooiste plekjes van Laag Holland.

  Fietsen
 • Verhuur

  Huur een fiets, e-scooter of Twizy en ontdek het prachtige landschap van Laag Holland. 

  Verhuur De Beemster Twizy's.
 • Groots genieten in Laag Holland

 • Wandelen

  Ontdek de Noord-Hollandse regio Laag Holland met één van onze 80 wandelroutes en kom op de meest bijzondere plekken van de regio.

  Wandelen

Fietsroute: Ode aan het Laag Hollandse landschap

Al eeuwenlang is het Laag Hollandse landschap dé inspiratiebron van menig kunstenaar. Claude Monet, Jan Toorop en zelfs Paul Signac raakten hier geïnspireerd voor het vervaardigen van hun topstukken. De langeafstands- fietsroute neemt je mee door de Noord-Hollandse landschappen die hen zo inspireerden en de dorpen die hen onderdak bood. Kom jij Laag Holland ontdekken zoals zij dat deden? 

readMore
Ontdek de fietsroute
Ode aan het Laag Hollandse landschap
 • Ode aan het Laag Hollandse landschap

Huren met korting

De omgeving ontdekken op de fiets? Dat is extra leuk met één van de (unieke) fietsen van Rent&Event. Op diverse locaties in Laag Holland (o.a. Volendam, Katwoude en Purmerend) kun je fijne (elektrische) fietsen of e-scooters huren. Altijd met leuke tips voor onderweg!

Met de code WeLoveLaagHolland10 ontvang je bij Rent & Event 10% korting op de verhuur & kinderspeurtochten vanuit Volendam.

readMore
Bekijk het aanbod van Rent&Event

Tips voor onderweg - Alles voor tijdens het wandelen en fietsen in Noord-Holland

In Noord-Holland kun je eindeloos wandelen en fietsen. Gewoon vanuit huis of met één van de TOP’s als startpunt. Maar met een aantal kilometers in je benen is een pauze soms ook niet verkeerd. Gelukkig vind je op veel plekken in Laag Holland leuke horecazaakjes die perfect zijn voor een (korte) tussenstop. Maar wist je dat er in Laag Holland nog veel meer leuke plekken zijn om een tussenstop te maken?

Maak bijvoorbeeld een keer gebruik van een Rustpunt of rust lekker uit bij één van de picknicktafels die je onderweg tegenkomt. Niet alleen jij, maar zo nu en dan heeft je fiets ook een oplaad-momentje nodig. Ga dan ook niet onvoorbereid op pad en zoek vooraf naar de oplaadpunten op de route.