Fietsen & Wandelen - in Laag Holland

Laag, lager, laagst! Laag Holland is een uniek stukje echt Holland ten noorden van Amsterdam. Mens en natuur hebben hier geleerd om samen te werken en te leven met en om het water. Een skyline gevuld met grazende koeien, molens, kilometers lange dijken en weidse uitzichten zorgen voor ruimte en rust en de natuur wordt afgewisseld door rustieke dorpjes. De pittoreske straatjes vol monumentale panden en eeuwenoude pleinen nemen je weer even terug in de tijd. De meeste dorpen zijn gelegen aan de voormalige Zuiderzee en hebben een subliem uitzicht over het water. Stap op de fiets of trek je wandelschoenen aan en laat je leiden langs de mooiste routes. 
Hier is het echt puur genieten! 

 • Fietsen

  Fiets langs de strakke lijnen van De Beemster of slinger door het veenweidegebied. Geniet van pittoreske vissersdorpjes en verdrink in eindeloze vergezichten.

  Fietsen
 • Verhuur

  Huur een fiets, e-scooter of Twizy en ontdek het prachtige landschap van Laag Holland. 

  De Beemster Twizy's. Verhuur
 • Groots genieten in Laag Holland

 • Wandelen

  Doorkruis stad en land met onze favoriete wandelroutes en kom op de mooiste plekjes!

  Wandelen

NIEUW: Ode aan het Laag Hollandse landschap

Al eeuwenlang is het Laag Hollandse landschap dé inspiratiebron van menig kunstenaar. Claude Monet, Jan Toorop en zelfs Paul Signac raakten hier geïnspireerd voor het vervaardigen van hun topstukken. De splinternieuwe langeafstandsfietsroute (92 km) neemt je mee door de landschappen die hen zo inspireerden en de dorpen die hen onderdak bood. Kom jij Laag Holland ontdekken zoals zij dat deden? 

readMore
Ontdek de route
Ode aan het Laag Hollandse landschap
 • Ode aan het Laag Hollandse landschap

Huren met korting

De omgeving ontdekken op de fiets? Dat is extra leuk met één van de (unieke) fietsen van Rent&Event. Op diverse locaties in Laag Holland (o.a. Volendam, Katwoude en Purmerend) kun je fijne (elektrische) fietsen of e-scooters huren. Altijd met leuke tips voor onderweg!

Met de code WeLoveLaagHolland10 ontvang je bij Rent & Event 10% korting op de verhuur & kinderspeurtochten vanuit Volendam.

readMore
Bekijk het aanbod van Rent&Event

Tips voor onderweg

Terwijl je op de fiets of te voet het gebied ontdekt kan het zomaar zijn dat je toe bent aan een pauze om je fiets of jezelf op te laden. Hiervoor zijn diverse faciliteiten beschikbaar op centrale plaatsen. Stap bijvoorbeeld op bij een TOP (toeristisch overstap punt) of maak onderweg gebruik van één van de Rustpunten of elektrische oplaadpunten.