Volendammerdagen - Grôsk òp ûis Vòlledams

Dit jaar zullen de Volendammerdagen plaatsvinden op zaterdag 29 juni en zondag 30 juni 2024. Waar de Volendammerdag van oorsprong altijd op de laatste zondag van de maand plaatsvond, is er dit jaar een prachtig programma op maar liefst twee dagen! De activiteiten staan in het teken van de Volendamse cultuur en tradities, het ophalen van herinneringen en het samen maken van nieuwe waardevolle herinneringen. Op deze pagina lees je meer over het programma en alle activiteiten. 

Kinderspeurtocht

Ga op zaterdag 29 en zondag 30 juni tussen 12:00 - 16:00 uur op pad en ontdek Volendam op een unieke manier. Volg de route, beantwoord vragen en kom onderweg 'En Plein Air' kunstenaars tegen die je verrassen met hun creativiteit.  

Tip: Op zaterdag is er om 13:15 uur op de route ook een presentatie van klederdracht bij het Volendams museum. Leuk om te zien hoe de traditionele Volendamse kleding eruit ziet!

Ontdek de speurtocht!
Telefoon met Volendammerdagen speurtocht

Programma zaterdag 29 juni

Na de officiële opening staan er leuke culturele activiteiten op het programma! Rond 13:00 uur start er een (gratis) wandeling van 2 KM door Volendam met VVV-gidsen, je kunt op bezoek bij En Plein Air kunstenaars, je kunt naar de prachtige presentatie van klederdracht bij het Volendams Museum of je loopt de 'Kinderspeurtocht Vollendammerdagen', welke start bij de pop-up kunstexpositie. Je sluit de dag muzikaal af bij de Jammnight bij PX Pop- en Cultuuurhuis. 

Officiële opening

De Volendammerdagen zullen op zaterdag 29 juni 2024 om 12:00 uur officieel worden geopend door wethouder Angelique Bootsman en Jan Smit. De officiële opening vindt plaats in De Haven op een Volendammer kwak, aangeboden door Vereniging Behoud de Volendammer Botters. 

Programma officiële opening
Foto van Jan Smit en Angelique Bootsman, twee Volendammers die ook naar de Volendammerdagen komen

Programma zondag 30 juni

Op diverse plekken in het dorp kan jong & oud genieten van de Volendammerdagen. Start bijvoorbeeld je ochtend bij de Vincentiuskerk, voor een plechtige hoogmis van het St. Caeciliakoor en Volendams Vocaal Ensemble, geniet van de Fanfare bij het concert aan de Haven, loop of vaar richting De Botterwerf voor o.a. een paling rook demonstratie, ga naar de braderie voor kindervermaak terwijl jij van lokaal talent geniet op het terras bij PX Pop- en Cultuurhuis of ga naar de diverse cafés aan de Haven voor een lekker drankje met live muziek.

De Volendammerdagen zijn mede mogelijk gemaakt door: