Recreatief en historisch Oostzaan

(5,0 km)
Deze wandelroute kan gelopen worden in een korte of lange variant. De route neemt je mee door de natuur van recreatiegebied Het Twiske en de belangrijkste plekken in de geschiedenis van Oostzaan.

De wandelroute 'Recreatief en historisch Oostzaan' start midden in Het Twiske in de buurt van de Stootersplas. Op een warme (zomer) dag is het heerlijk vertoeven aan de Stootersplas, maar ook op minder zonnige dagen is het écht genieten! Tip: de wandeling eindigt ook aan de Stootersplas, dus strijk na de wandeling neer bij de plas of geniet van een heerlijke lunch Paviljoen Twiske of Haven Restaurant Twiske

Na genoten te hebben van het uitzicht over de plas is het toch echt tijd om de route te starten. Aan de hand van de wandelknooppunten volg je de route door de heerlijke natuur van het recreatiegebied en word je meegenomen langs de Twiskemolen, Biksteenmolen De Vlijt en het Westerstijfselmakerspad. Wil je meer weten over deze bijzondere plekken? Download dan de wandelroute en scan bij elk hoogtepunt de QR-code en ontdek meer over deze bijzondereplek. 

Dit ga je zien

7
8
1

Zandstrand de Stootersplas

Recreatiegebied Het Twiske
Noorderlaaik 1
1511 BX Oostzaan
Zandstrand de Stootersplas
75 74 4 72 5
2

Twiske Molen

Twiske Molen
Het Luijendijkje 3
1121 LM Landsmeer
Twiske Molen
3

Biksteenmolen De Vlijt

Biksteenmolen De Vlijt
Dokter Keijzerstraat
1511 VN Oostzaan
Biksteenmolen de Vlijt in Oostzaan
Biksteenmolen De Vlijt
4

Westerstijfselmakerspad

Westerstijfselmakerspad
Westerstijfselmakerspad 0
1511 BA Oostzaan
Straatnaam bord van het Westerstijfselmakerspad
Westerstijfselmakerspad
7
7
8
75
74
4
72
5
7