Monfranspad

(2.0 km)

Het Monfranspad neemt je mee door het prachtige boerenlandschap van Waterland. Het is een unieke manier om dit oer-Hollandse landschap te doorkruisen, want niet overal mag je het land van de boer betreden!

Deze wandelroute start op het Oudelandsdijkje nabij het pittoreske Ilpendam. Verlaat hier de verharde weg en betreed het land van de boer. Omringt door de uitgestrekte weilanden, waan je jezelf even in een andere wereld. Kwetterende weidevogels en loeiende koeien doorbreken hier de stilte en de hazen sprinten over de velden. Pas op dat je niet helemaal verdwaalt in je gedachten, want onderweg kom je maar liefst 7 overstap hekken en 4 wandelbruggen tegen.

Iets op de helft van de route wandel je een klein stukje over de verharde weg richting Overleek, maar al snel wandel je weer op het zompige veenweide. Extra leuk: bij hoog water lijkt het net alsof je over water wandelt!

Het eindpunt van deze wandeling ligt op de Ringdijk Noordmeer. Ben jij nog niet uitgewandeld? Verleng dan je route met de Noordmeerroute en ontdek o.a. Broek in Waterland en natuurreservaat Varkensland!

Neem alvast een kijkje

Dit ga je zien

Startpunt: Oudelandsdijkje
1141 PH Monnickendam
Navigeer naar startpunt
Eindpunt: Broek in Waterland
Navigeer naar eindpunt