Hotel Spaander

Ingesloten tussen het schilderachtige IJsselmeer en de befaamde Volendammer dijk ligt het beroemde Art Hotel Spaander.

Binnen de deuren van dit monumentale pand vormen een sfeervolle ambiance en hedendaags comfort een perfecte harmonie. Tot op de dag van vandaag is hier een zeer unieke collectie van meer dan duizend 19e-eeuwse schilderijen te bewonderen.

In 1881 kocht de oprichter van Hotel Spaander, Leendert Spaander, een klein café en toverde deze om tot een hotel. Met dit hotel wilde Leendert Spaander kunstschilders de gelegenheid geven te werken in het dorp Volendam: Art Hotel Spaander. Schilders van verschillende nationaliteiten bevolkten het hotel. Onder de kunstschilders vond een geweldige uitwisseling van ideeën plaats waar de schilderijen van getuigen. In De Herberg van het hotel hangen de wanden vol met kunstwerken die toentertijd door de kunstenaars zijn gemaakt. Het is nog steeds mogelijk om in De Herberg te genieten van…

Binnen de deuren van dit monumentale pand vormen een sfeervolle ambiance en hedendaags comfort een perfecte harmonie. Tot op de dag van vandaag is hier een zeer unieke collectie van meer dan duizend 19e-eeuwse schilderijen te bewonderen.

In 1881 kocht de oprichter van Hotel Spaander, Leendert Spaander, een klein café en toverde deze om tot een hotel. Met dit hotel wilde Leendert Spaander kunstschilders de gelegenheid geven te werken in het dorp Volendam: Art Hotel Spaander. Schilders van verschillende nationaliteiten bevolkten het hotel. Onder de kunstschilders vond een geweldige uitwisseling van ideeën plaats waar de schilderijen van getuigen. In De Herberg van het hotel hangen de wanden vol met kunstwerken die toentertijd door de kunstenaars zijn gemaakt. Het is nog steeds mogelijk om in De Herberg te genieten van een heerlijke kop koffie, lunch of diner, dus wandel gerust even binnen en geef je ogen goed de kost.

Er ontstond een indrukwekkende kunstcollectie, die tot op heden nog steeds verder wordt uitgebreid door de huidige eigenaars, de familie Schilder. Art Hotel Spaander ontvangt tot aan de dag van vandaag beroemde gasten. In de gastenboeken heeft het hotel een groot aantal beroemde namen waaronder Renoir, Eleanor Roosevelt, Walt Disney, Elisabeth Taylor, Muhammad Ali en Prinses Beatrix. Net zoals deze beroemdheden kan ook jij nog steeds in één van de kamers van Hotel Spaander overnachten.

Benieuwd naar het hele verhaal van Leendert Spaander? Wandel dan een keer de audiotour ‘Volendam Kunstenaarsdorp’.

Openingstijden

  • Elke maandag open
  • Elke dinsdag open
  • Elke woensdag open
  • Elke donderdag open
  • Elke vrijdag open
  • Elke zaterdag open
  • Elke zondag open

Kenmerken

Neem alvast een kijkje

Locatie