Een parel in een stedelijke omgeving - Het groene genieten nabij Amsterdam

Het Oostzanerveld is een parel in een stedelijke omgeving. Hier genieten mens en dier in alle rust van de honderden eilandjes en vele slootjes…. En dat onder de rook van Amsterdam! Deze eilandjes werden vroeger gebruikt als weidegrond voor vee. Met een platbodem voer de boer naar de koeien om ze te melken of om ze te verplaatsen tussen de eilandjes. Deze boeren werden vaarboeren genoemd. Er zijn nog steeds een klein aantal van hen actief, zoals De Vaarboerderij in Oostzaan.

 • Trekvogelpad - Etappe 4

  Etappe vier van het Trekvogelpad neemt je mee door Polder Oostzaan. Wandel via het Oostzanerveld en Het Twiske naar Landsmeer en spot de mooiste weidevogels.

  Trekvogelpad - Etappe 4 Grutto in een veenweidegebied in Laag Holland.
 • Kanoën door het Oostzanerveld

  Ontdek het Oostzanerveld vanuit een kano met deze gevarieerde kanoroute door het Oostzanerveld en Het Twiske.

  Kanoën door het Oostzanerveld M
 • Het Oostzanerveld

 • Vaarexcursie Oostzanerveld

  Met de Koeman Express organiseert vaarboer Martin vaarexcursies door het Oostzanerveld. Ga mee op vaarexcursie en ontdek de mooiste verhalen en plekjes van het Oostzanerveld.

  Vaarexcursie Oostzanerveld De Koeman Express - platbodem - waarmee Theetuin de Vaarboerderij vaartochten organiseert door het Oostzanerveld.

Theetuin de Vaarboerderij

Theetuin de Vaarboerderij is een fijne plek voor een pauze tijdens jouw fiets-, wandel- of vaartocht. Op het terras van de theetuin serveert gastvrouw Joke Koeman koffie of thee met een koekje, ijsje of heerlijke tosti. 

Theetuin de Vaarboerderij
Theetuin de Vaarboerderij

3x fietsen door het Oostzanerveld - Welke fietsroute ga jij fietsen?

Oostzaan en haar groene omgeving is een prachtige regio om eindeloos te fietsen. Hier vind je dan ook veel mooie fietsroutes met ieder zijn eigen thema. Stuk voor stuk leiden de routes je door het oer-Hollandse landschap en nemen ze je mee langs de hoogtepunten van de regio. Ontdek hier de fietsroute die bij jou past en laat je verrassen door de groene omgeving.