De mooi gerestaureerde weegbrug is door de Coöperatieve Suikerfabriek 'Puttershoek' gebouwd in de zomer van 1952 voor het wegen van de suikerbieten.

De in De Beemster geteelde suikerbieten werden op boerenwagens geladen, gewogen op de weegbrug en vervolgens vervoerd naar de Zuiddijk waar ze gelost werden in een schip dat de bieten naar de suikerfabriek in Halfweg bracht.

In 1954 nam een maatschap van agrarische ondernemers uit de omgeving de weegbrug over. Tot 2002 werden er allerlei soorten landbouwproducten gewogen op de weegbrug. Na 2002 werd de weegbrug niet meer geijkt en raakte hij ernstig in verval. Na de restauratie kan de weegbrug weer wegen, maar niet meer voor de agrarische sector. Daarvoor is het weegvermogen van maximaal 25 ton te gering. De weegbrug is niet alleen uit toeristisch oogpunt een bezienswaardigheid maar ook voor de omliggende buurtbewoners. De weegbrug en de werking ervan kan in lesprogramma's worden opgenomen. 

Openingstijden

  • Wil je je caravan, camper, aanhanger, oldtimer, paard etc. laten wegen? Dan ben je van harte welkom! Het is noodzakelijk om van te voren telefonisch een afspraak in te plannen.

Kenmerken

Neem alvast een kijkje

Locatie