Frederiek is een klassieke platbodem boot en heeft zijn ligplaats in Driehuizen, verborgen tussen het riet in de Schermerringvaart.

Frederiek ligt iets buiten het pittoreske dorpje Driehuizen grenzend aan het natuurgebied de Eilandspolder. Op slechts een half uur varen ligt…

Frederiek ligt iets buiten het pittoreske dorpje Driehuizen grenzend aan het natuurgebied de Eilandspolder. Op slechts een half uur varen ligt het Alkmaardermeer waar je kunt genieten op het water en waar verschillende havens zijn om aan te meren voor ontbijt, lunch, diner of een douche. Maar je kunt er ook voor kiezen om een van de prachtige ringvaartroutes te nemen en te overnachten tussen het riet aan de dijk onder de sterrenhemel. De prachtige dorpjes Grootschermer, De Rijp en West Graftdijk liggen allemaal op slechts een uurtje varen van de ligplaats. De Rijp en Grootschermer hebben een supermarkt en diverse restaurants en cafe’s binnen hun grenzen. Voor de gasten die een paar dagen de Frederiek huren zijn Alkmaar en Amsterdam goed te bereiken. Het is heerlijk om zelf door de grachten te sturen.De boot heeft vier slaapplatsen én een vaarbewijs is niet nodig. 

Overnachten op het water is een leuke ervaring voor klein en groot. Wil je niet varen? Dan kan de boot ook op een vaste ligplaats liggen. Dit kan zijn voor hun eigen boerderij in Driehuizen of bij het Eiland de Woude in het Alkmaardermeer. Op het eiland ligt een klein prachtig dorpje met twee restaurants aan de waterkant. Je kan hier heerlijk wandelen en fietsen. In de jachthaven van de Woude kun je tegen een kleine vergoeding gebruik maken van douche en toilet. 

Neem alvast een kijkje

Locatie