Spetter, Spatter, Plons

Waterrecreanten kunnen hun lol op in het Land van Leeghwater. Je kunt hier namelijk ook zomaar een hele dag wegdromen in de vrije natuur. In een (fluister)bootje, een kano of op een SUP-board, waarbij je staand op een surfplank jezelf zen peddelt. Niets leuker dan kalmpjes tussen het hoge riet te glijden, waar vogels je al kwetterend welkom heten. Langs de waterkant vind je picknickplekken om lekker te lunchen of om een hele dag te spetteren en spatteren. Met het gezin, je lief, een vriend(in) of lekker in je uppie.
De mogelijkheden zijn eindeloos!

Handig om te weten

Een goede voorbereiding is het halve werk! Voordat je het water op trekt is het handig om jezelf voor te bereiden.
Hieronder vind je alle informatie met betrekking tot bootverhuur, routes, openbare aanlegplaatsen en jachthavens. 

Verhuur

Huur een fluisterboot en ga op ontdekking! De fluisterboten zijn voorzien van een elektrische motor en varen ongeveer 6 á 7 kilometer per uur. Ze zijn eenvoudig te bedienen, maken weinig lawaai én je hebt er geen vaarbewijs voor nodig. Of huur kano of kajak. Het oude veenlandschap leent zich uitstekend voor lange tochten met zijn oneindige netwerk van smalle sloten. Zin in een uitdaging? Dan is een SUP-board écht iets voor jou. Probeer je balans te houden terwijl je geniet van al het pracht en praal om je heen.  

Verhuurlocaties

Vaarroutes

Er zijn diverse vaarroutes in het Land van Leeghwater, die worden aangegeven door middel van paaltjes in het water waarop gekleurde pijlen staan. Bij VVV De Rijp is ook een vaarkaart beschikbaar of stippel vooraf je route uit met de sloepennetwerkapp of  sloepennetwerkkaart

Rode route: Koetenroute (6,5 KM)
Groene route: Picknickroute (7,5 KM)
Gele route: Verdwenen molenroute (8,5 KM)
Blauwe route: Eilandspolderroute (21,5 KM)

Landvasten

Bij veel aanlegplaatsen langs het water hangt een bordje met 'verboden af te meren' of 'privé steiger'. Openbare aanlegplaatsen zijn vaak niet of moeilijk herkenbaar. In het Land van Leeghwater zijn er echter verschillende openbare aanlegplaatsen die duidelijk te herkennen zijn aan de blauw-witte borden met 'landvast' erop. Meer hier je boot aan om lekker te picknicken of om het Land van Leeghwater verder te ontdekken! 

Landvasten Land van Leeghwater

Jachthaven De Rijp

In De Rijp vind je de jachthaven van Watersportvereniging Eilandspolder. Een kleine, knusse haven met alle voorzieningen op loopafstand. Alle ligplaatsen zijn voorzien van een zijsteigeer en de haven heeft gratis WIFI. Kortom; een ideale tussenstop op je vaartocht door Laag Holland. 

Jachthaven De Rijp