Fietsen & wandelen - Door Purmerend & De Beemster

Verspreid door Purmerend en De Beemster vind je tientallen kunstwerken. Sommige zijn direct zichtbaar, terwijl andere misschien niet direct opvallen. Ontdek de kunstwerken van Purmerend en De Beemster tijdens een fiets- of wandelroute door de verschillende wijken! Laat je verrassen door de verscheidenheid aan beelden, bijzondere objecten, bouwwerken en andere kunstuitingen. De kunstwerken op de routes geven je informatie over de kunstenaar en inspiratie van hun werk.

Meer ontdekken?

Purmerend

Tussen de groene polders bevindt zich Purmerend, met een schitterende historische binnenstad. Verken de gezellige straatjes, ontdek de charmante, veelal lokale, winkeltjes of geniet van de gastvrije horeca. Ook liefhebbers van kunst en cultuur kunnen zich hier – door het zeer gevarieerde aanbod van culturele instellingen – goed vermaken!

Ontdek Purmerend
Terras vol met mensen bij Brasa Purmerend

De Beemster

Maak kennis met deze bijzondere polder op zo’n 3,5 meter onder zeeniveau. De Beemster is vooral bekend om haar UNESCO Werelderfgoed status en haar overheerlijke streekproducten, maar dit gebied heeft nog veel meer te bieden. Volg het bijzondere geometrische patroon te voet of op de fiets.

Ontdek De Beemster
Luchtfoto van de Keyserkerk in De Beemtster.

Horeca in de buurt

Tijdens je wandel- of fietstocht kan het zomaar gebeuren dat je trek krijgt... In dat geval kun je de horecagelegenheden verkennen die in de buurt van jouw route liggen. Benieuwd waar je ze kunt vinden? In Purmerend en de Beemster zijn er genoeg opties om te ontdekken!