4x de leukste kinderactiviteiten - Beleven en ontdekken in Laag Holland

In Laag Holland barst het in de buitenlucht van de leuke kinderactiviteiten. Van lekker vies worden in het speelbos tot knuffelen met de leukste boerderijdieren, in Laag Holland kan het allemaal. Daarom hebben wij speciaal voor jou de leukste activiteiten in deze prachtige Noord-Hollandse regio op een rijtje gezet. Wat ga jij vandaag met de kinderen doen?

1. Klimpark Twiske

Avontuur op grote hoogte!


Dat Het Twiske de perfecte plek is om tot rust te komen wist je misschien al, maar wist je ook dat je hier terecht kunt voor de ultieme uitdaging? Midden in dit Noord-Hollandse recreatiegebied vind je namelijk het splinternieuwe Klimpark Twiske. Voor een dagje vol adrenaline en prikkelende zintuigen ben je hier zeker aan het juiste adres.

Met wel zeven uitdagende klimroutes is er voor iedereen, oud, jong, beginner of gevorderde, een uitdaging te vinden. Ja echt voor iedereen, want zelfs voor de allerkleinsten is er een speciaal kinderparcours! Slinger van paal tot paal tussen de hoge boomtoppen en test je behendigheid op een van deze spannende klimroutes. Zin in iets anders? Dan kun je bij Klimpark Twiske ook terecht voor activiteiten als boerengolf en handboogschieten.

Klimpark Twiske – Oostzaan (Noord-Holland)
 

2. Het Speelbos in het Purmerbos

Klimmen en klauteren in Het Speelbos


In het Purmerbos in Noord-Holland vind je speciaal voor kinderen het spannende speelbos. Dé plek waar kinderen op avontuur kunnen gaan en al hun energie kwijt kunnen. Ga op ontdekkingstocht en spring op de stapstenen door het water en verken de verschillende eilandjes.

Bang om natte voeten te krijgen? Klauter dan over de touwbrug! Of speel met leeftijdsgenootjes verstoppertje in de kruip-en-sluip-doorgangen of bouw een echte hut van losliggende takken. In dit speelbos beleven de kids beleven de leukste avonturen!

Het Speelbos – Purmerend (Noord-Holland)

3. Op bezoek bij de Kinderboerderij

Maak kennis met de leukste boerderijdieren!


Met wel vier kinderboerderijen in onze Noord-Hollandse regio kunnen deze natuurlijk niet ontbreken op dit lijstje. Op deze kinderboerderijen kun de kinderen kennis maken met de leukste boerderijdieren als geiten, varkens en konijnen. Extra leuk: Kinderboerderij De Ridder heeft zelfs een knuffelhoek waar met de dieren geknuffeld kan worden!

Naast diverse kinderenboerderijen vind je in dit stukje Noord-Holland ook een Hertenkamp met natuurlijk herten, maar ook geiten, kippen en veel meer leuke dieren. Wanneer kom jij gezellig langs op een van de boerderijen?

Kinderboerderij De Ridder – Purmerend
Het Hertenkamp - Purmerend
Kinderboerderij De Kleine Artis – De Rijp
Pony- en Kinderboerderij De Bonte Belevenis – Assendelft

4. Het Kabouterpad 

Op bezoek bij de kabouters!


De geruchten gaan al jaren, maar nog niemand heeft ze ooit gezien: de kabouters in het Purmerbos en Beemster Arboretum! Ga zelf als échte kabouter met puntmuts en kabouterpin op pad en ga op zoek naar alle andere kabouters. Houd je ogen goed open, want kabouters laten alleen hele kleine kaboutersporen achter, zoals kleine voetafdrukken, wielsporen en kabouterdrolletjes. En psst… kijk ook eens heel stilletjes  in een holle boom of de kleine holletjes in de grond. Met een beetje mazzel is de kabouterfamilie thuis en word je uitgenodigd voor een glas limonade met kabouterkoekje!

Het kabouterpad (+/- 1 kilometer) in het Purmerbos is een waar avontuur voor kinderen van 3 tot 7 jaar met allerlei leuke kabouteropdrachtjes. Bij de VVV | Museumwinkel in Purmerend haal je voor slechts € 6,50 een setje met puntmuts, kabouterpin en route- en opdrachtkaart. Ieder kind extra uit het gezin krijgt voor € 1,50 extra ook een puntmuts en een kabouterpin. Lukt het jou als echte kabouterspeurder alle opdrachten te volbrengen en uit te worden geroepen tot ‘Kabouterspeurder van de dag’?!

Ook het kabouterpad in de Beemster is voor de kleintjes een hele belevenis. In het Arboretum vind je namelijk vele leuke kabouters en op vrijdag en zaterdag haal je bij de theetuin voor slechts € 4,50 per kind een boekje met leuke opdrachten en een knapzak. Wanneer kom je op bezoek bij de kabouters?

Het Kabouterpad - Purmerbos
Het Kabouterpad - Beemster Arboretum