5x de leukste watercampings - Zwemmen naast je tent in Laag Holland

Varen op de woelige baren en slapen op een houten vlot, of ontwaken in een safaritent met uitzicht op het IJsselmeer: als er één gebied is in Noord-Holland waar je in de buurt van water kunt kamperen dan is het Laag Holland. Waterrijk bij uitstek….

1. Kampeervlot Waterland

Ga op avontuur op het Laag Hollandse water 


Voor de echte avonturiers die bijzonder willen overnachten in Noord-Holland is dit gemotoriseerde kampeervlot de uitgelezen kans. Geniet van privacy, rust en ruimte terwijl je de unieke natuur van Laag Holland ontdekt vanaf het water. Overdag vaar je door het prachtige waterland en ’s avonds transformeer je het vlot in een handomdraai tot een tent. Geniet van de zonsondergang en droom weg onder de sterrenhemel. Hoe bijzonder!

Kampeervlot Waterland - Uitdam

2. Erfgoedpark de Hoop

Ga voor luxe en huur een glamping safaritent


Erfgoedpark de Hoop is gelegen aan het Uitgeestermeer. Een prachtige groene en waterrijke omgeving waar voor elke vakantieliefhebber voldoende te beleven is. Hier kun je diverse watersport activiteiten ondernemen, met de boot naar de Zaanse schans, maar ook bijzondere culturele en historische bezienswaardigheden in steden als Alkmaar, Haarlem en Amsterdam. Vanaf je safaritent bevind je je in no time aan de Noord-Hollandse kust.

Erfgoedpark de Hoop - Uitgeest

3. Camping Zeevangshoeve

Geniet van weidse uitzichten op een steenwork afstand van het IJsselmeer


Deze SVR gecertificeerde camping bevindt zich op loop-/fietsafstand van Edam aan de Zeevangszeedijk midden in het Noord-Hollandse veenweidegebied van de Zeevang. In het voorjaar rijk bezocht door weidevogels zoals de grutto, kievit en tureluur. Ga per fiets op ontdekkingstocht door de schilderachtige omgeving met weidse uitzichten of geniet van water(sport)plezier op en rondom het IJsselmeer

Camping Zeevangshoeve - Edam

4. Camping Strandbad Edam

Zwem, surf en vaar in het IJsselmeer op loopafstand van het centrum van Edam


Camping Strandbad Edam is een gezellige familie-camping direct aan het IJsselmeer nabij het historisch hart van Edam. Edam staat bekend om zijn prachtige oude gebouwen, de kaas, de kaasmarkten, de grachten en uiteraard de gastvrijheid. De camping aan het Strandbad in Edam is een plek waar dat alles samenkomt. Er is een speeltuin en gelegenheid tot zwemmen in open water, surfen en kitesurfen. Ook is de camping voorzien van een café-restaurant. Dus volop genieten van zwemmen, surfen, varen en cultuur.

Camping Strandbad Edam - Edam

5. Camping de Eenhoorn

Logeren en recreëren buiten de Markermeerdijk


Tussen Hoorn en Edam, aan de rand van het dorpje Schardam, ligt al sinds veertig jaar de gezellige familiecamping De Eenhoorn. Een plek die met name geschikt is voor mensen die van water houden. De Eenhoorn ligt namelijk buitendijks, wat betekent dat je zo vanuit je voortent het Markermeer in loopt. Daar kun je zwemmen, maar ook varen, windsurfen, vissen, spelen en op een luchtbedje drijven. Landrotten kunnen gebruik maken van een jeu-de-boulesbaan, een voetbalveld of ze kunnen lekker gaan fietsen in de buurt. Voor elk wat wils…

Camping de Eenhoorn - Schardam