van de gebaande paden

3x van de gebaande paden

Soms wil je tijdens een ontdekkingsreis even weg van de drukte. Gewoon genieten in alle rust. Mooie dingen zien en bijzondere dingen doen zonder dat je ervoor in de rij hoeft te staan. Dit zijn onze tips in Edam en Volendam.

Fort bij Edam

Ooit een verdedigingswerk voor de hoofdstad. Nu een prachtig verstopt fort met bijzondere flora en fauna. In het Fort bij Edam is de historie van de Stelling van Amsterdam nog goed zichtbaar. Een bezoek aan dit fort mag dan ook zeker niet ontbreken op je to do list.

readMore
Klik hier voor meer informatie

Volendam Kunstenaarsdorp

Waar tegenwoordig de palingpop en toeristische café’s aan de haven sfeerbepalend zijn, maakten nog geen eeuw geleden excentrieke kunstenaars de dienst uit. Volendam was the place to be. Een exotisch oord aan de oevers van de (toen nog) Zuiderzee. Frisse meiden in sierlijke klederdracht, schilderachtige houten huisjes en een haven vol roodgezeilde botters: de buitenlandse schilders likten hun vingers er bij af. Verken nu zelf Volendam aan de hand van de Izi.travel route ‘Volendam Kunstenaarsdorp’.

readMore
Download de route hier

Het Schooltje van Dik Trom

Ontdek hier hoe het er 100 jaar geleden op school aan toeging. Hier geen Digibord en balpennen, maar een potkachel, lei en griffel en de verkleedkist van Ot en Sien. Nostalgie ten top!

readMore
Klik hier voor het verhaal van het Schooltje