5x de leukste activiteiten - van Laag Holland

Niets is leuker dan een uitje met vrienden, familie of collega’s. In Laag Holland, een prachtige regio in Noord-Holland, is er aan binnen- en buitenactiviteiten geen gebrek. Maar waar begin je met zoveel leuke activiteiten binnen handbereik? Met de leukste en populairste activiteiten van Laag Holland helpen wij je graag een handje op weg.

1. Escape Rooms

Durf jij de uitdaging aan?


Eén van de spannendste en uitdagendste activiteiten met vrienden, familie of collega’s is misschien wel een Escape Room! Niet alleen in Noord-Holland, maar ook de rest van Nederland popten de Escape Rooms de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond. Een aantal van deze Escape Rooms vind je in Laag Holland. Voor jong en oud en allemaal met een eigen thema en verhaal!

Stap bijvoorbeeld in de spannende Escape Room ‘Romanov’s Bunker’ van Best Escape Purmerend en probeer via de ventilatieruimte in de bunker te komen. Los samen met je team de opdrachten en raadsels op en probeer de bom op tijd te stoppen. Lukt het jullie om op tijd de kamer te verlaten?

Ben je op zoek naar een Escape Room in Noord-Holland voor kinderen? Neem dan een kijkje bij Fort bij Markenbinnen! Hier hebben ze verschillende Escape Rooms voor kinderen vanaf 8 jaar.

Best Escapes Purmerend -  Purmerend
Kids Safety Escaperoom - Purmerend 
Fort bij Markenbinnen - Markenbinnen

2. Een avondje bowlen

Hoeveel strikes weet jij te gooien?


Al jarenlang is bowlen een populair uitje onder vrienden, familie en collega’s. En geef ze eens ongelijk. Een avondje bowlen is toch het perfecte avondje uit! Ga met elkaar de strijd aan op de bowlingbaan, gooi zoveel mogelijk punten en geniet tussendoor van een heerlijke borrel met bittergarnituurtje. En niet valsspelen hè, de goot blijft gewoon open hoor ;) . Krijg jij ook al zin in een avondje bowlen in Noord-Holland?

Bowling Split Purmerend – Purmerend
Bowling De Zedde - Volendam

3. Koe knuffelen

Kom koe knuffelen in Noord-Holland!

Bij Bezoekboerderij De Kastanjehoeve in Noord-Holland kun je met het koeknuffel-arrangement (25 euro per persoon) knuffelen met koeien. Het arrangement is een compleet uitje! Bij aankomst op de boerderij word je vriendelijk ontvangen met koffie/thee en iets lekkers en krijg je een vragenlijst. Na het ontvangst oefen je je schilderkunsten, krijg je een rondleiding op de boerderij en uiteindelijk ga je koe knuffelen.

Koe knuffelen is een unieke belevenis, maar wist je dat het ook een ontspannen en rustgevend effect heeft? Een koe heeft een rustgevend effect op mensen en wekt vertrouwen. Elke koe heeft zijn eigen karakter en eigenaardigheden. Bij mooi weer ontmoet je de koeien in het land en bij slecht weer in de loopstal.

Bezoekboerderij De Kastanjehoeve - Beets

4. (Fiets)suppen

Geruisloos door het water! 


Een aantal jaar geleden kwam het overwaaien vanuit Hawaii: Stand Up Paddeling. Beter bekend als suppen. Vandaag de dag is deze sport misschien wel populairder dan ooit en dat is natuurlijk niet voor niks! Zin om het zelf te ervaren? Huur dan een supboard bij één van de verhuurders in Laag Holland en peddel dwars door het natuurrijke landschap.

Noord-Holland kent veel bijzondere plekjes om te suppen, zoals het Ilperveld, Oostzanerveld en de Eilandspolder. Al suppend door het unieke landschap van Noord-Holland kun je op en top genieten van de stilte, het wuivende riet, de vogels en veel meer.

Sinds 2021 vind je in Noord-Holland een nieuwe vorm van suppen. Misschien heb je het al een keer voorbij zien komen: FIETS-SUPPEN. Geen problemen met je evenwicht, maar relaxed rechtop zittend trappen op de pedalen terwijl je geniet van sloten, vaarten, plassen en prachtnatuur. Welke vorm van suppen wil jij een keer proberen?

Windsurf & Sup 'Het Twiske' - Oostzaan
Onzzz Events – De Rijp
MFT Sup Verhuur – Purmerend
Detour Amsterdam - Monnickendam

5. Toeren door het landschap

Duurzame vervoersmiddelen in Laag Holland


Er is geen leukere regio om doorheen te toeren dan Laag Holland. Anno nu doen we dat natuurlijk niet meer in een benzine slurpende auto. Stel je voor… want de mogelijkheid om zonder uitstoot door dit mooie gebied te reizen, is zó groot. Van e-choppers en e-scooters tot e-cars en e-fatbikes, allemaal hartstikke milieuvriendelijk, en nog leuk ook! Huur één van deze leuke en stoere vervoersmiddelen en zoef met jouw vrienden door het Laag Hollandse landschap.

Beemster Twizy en scooters – Beemster
Rent & Event – Volendam
E-chopperverhuur - Uitgeest