De 9 straatjes in Purmerend

Gedempte Singelgracht
Ruime winkelstraat waar je bij ’t Beste heerlijke delicatessen kunt kopen en waar SfeerWonen&Zo al tien jaar de laatste trends op interieurgebied brengt. Hier verkopen ze natuurlijk banken, tafels en kasten. Maar ook kleine hebbedingen als kaarsenhouders, vazen, potjes, kussens en kleedjes. De winkel staat er boordevol mee…

Peperstraat
In de knusse Peperstraat vind je voornamelijk… knusse winkeltjes, zoals Linnen&Zo. Specialist op het gebied van bad- en bedlinnen, maar ook kun je hier superleuke kleine cadeautjes kopen en mooi servies en keukentextiel.

Breedstraat
Via de oude Kaasmarkt loop je zo de Breedstraat in. Ga vooral even binnen bij de cadeaushop van Fred’s Kunstatelier & Kadoshop: werk van mensen met een verstandelijke beperking die er een kunstopleiding volgen wordt in de winkel verkocht. En als je hier toch bent, wip dan ook even binnen bij De Goudsmederij waar verschillende goudsmeden prachtige eigentijdse sierraden maken.

De 9 straatjes

Meneer de Uil

Fred's Atelier

Dubbele Buurt
In het verlengde van de Breedstraat ligt de Dubbele Buurt. Hier wemelt het werkelijk van de leuke shops. Bij Outfit kun je terecht voor de betere merkkleding voor het hele gezin en voor leuke gadgets, zoals een technische jas die reageert op temperatuur. Bij Meneer de Uil worden vooral de kleintjes blij gemaakt met duurzaam en goed speelgoed.

Koemarkt
Wie trek heeft kan zich geen betere plek wensen dan de Koemarkt. In de eeuwen dat hier vee werd verhandeld, vestigde zich heel wat horeca rondom dit bruisende plein. En die is gebleven. Zoals biercafé De Bonte Koe dat hier al sinds 1897 zit en op nummer 4 staat van de cafétop 100. Voor het beste terras moet je bij Jo&Co zijn en voor een flinke dosis gezelligheid bij Brasa Bar en Kitchen.

Willem Eggertstraat (Winkelcentrum)
In de Willem Eggertstraat komt de modeliefhebber aan zijn trekken. Hier vind je veel kledingwinkels zoals Kelly op nummer 41. Maar ook verkoopt banketbakker Mastenbroek hier al jaren zijn taarten. Een begrip in Purmerend en omstreken.

De Bonte Koe

Koemarkt

Achter de Kerk
Deze mag je niet missen. Direct achter de Nicolaaskerk zit Brasserie Zomaar: een café-slash-restaurant voor lunch, high tea, high wine of lekker avondeten. En nu je er toch bent: kijk ook eens bij het minimuseum met oude racefietsen van Corwim de Jongh boven Bakker Bart (ingang naast de SNS Bank/beperkt open). Of check de Wereldwinkel eens uit waar ze verrassend leuke spullen verkopen.

Kaasmarkt
Een heerlijke stek is ook de Kaasmarkt. Vooral in de zomer als hier het terras van ’t Hoedje van de Koningin staat uitgestald. Hier zit je prinsheerlijk met uitzicht op het Purmerends Museum. Bij Franzen haal je lekkere koffie en sigaren.

Padjedijk
Last but not least: een wandeling over de Padjedijk. Een historisch straatje waar meteen Rozemeijer in het oog springt. Dit gezellige huiskamerrestaurant is de perfecte plek om een dagje Purmerend af te sluiten. In een ongedwongen sfeer eet je hier ongekunstelde gerechten voor een vriendelijke prijs. Wat wil je nog meer?