Suppend door Laag Holland - Ontdek de regio over het water

Wil je eens iets nieuws proberen en een unieke kijk op Laag Holland krijgen? Ga dan suppen! SUP, of stand-up paddling, is een watersport waarbij je een board gebruikt om over het water te glijden. Laag Holland biedt een schat aan mooie plekken waar je kan suppen, zoals in Broek in Waterland, Edam of het Markermeer. Ga solo of neem je vrienden mee en maak er een gezellige dagtrip van! 

1. Fiets-suppen

Fietsend het water over 

Fiets-suppen is een nieuwe en unieke manier om de prachtige wateren van Laag Holland te verkennen. Je combineert het plezier van fietsen met de ontspanning van suppen.

Terwijl je trapt op de fiets-sup, glijd je geruisloos over het water, waardoor je de omgeving in alle rust kunt verkennen. Het is een geweldige manier om te genieten van de frisse lucht en de natuur, en het beste van alles is dat je helemaal geen ervaring nodig hebt!

Fiets-suppen kan bij Bij Ernst

2. Suppen door het Ilperveld

Ontsnappen aan de drukte in Ilpendam 

Ontdek afgelegen plekjes en geniet van het mooie landschap van het Ilperveld op een SUP!

Met diverse routes die geschikt zijn voor zowel beginners als ervaren suppers, is er genoeg te ontdekken. Huur een sup-uitrusting voor een halve dag of een hele dag en geniet van een ontspannen dagje op het water. 

Vergeet niet je zwemkleding en zonnebrand mee te nemen voor een onvergetelijk avontuur in de buitenlucht!

Ontsnappen aan de drukte kan bij Ilper SUP Xpeditie

3. Mega suppen door Het Twiske 

Met je vrienden het water over 

Mega suppen biedt een unieke en gezellige ervaring om de wateren van Het Twiske te verkennen. Wanneer je op het board stapt en de peddel oppakt, begint een avontuurlijke ontdekkingsreis door de prachtige natuurlijke omgeving van Het Twiske.

Het is een activiteit die je energie zal kosten, dus het is verstandig om je lunchbox mee te nemen voor wat extra brandstof onderweg. Het startpunt bij Pikpotweg is strategisch gelegen, aan een van de meest indrukwekkende suproutes van Nederland, met een afstand van 4 km. Dit biedt de perfecte gelegenheid om op je eigen tempo te genieten van de prachtige omgeving.

Mega suppen kan bij Windsurf & Sup 'Het Twiske'

4. SUP-tour door Laag Holland 

Doe een tour door de regio

Ben je klaar om je SUP-vaardigheden naar een hoger niveau te tillen? Dan is een SUP-tour door Broek in Waterland en omgeving de perfecte uitdaging voor jou! De ervaren gidsen leiden je veilig en met veel plezier door de natuur. Ze delen hun passie voor suppen met je en leren je alles over de omgeving en de technieken van het suppen. Zo til je je SUP-vaardigheden naar een hoger niveau en beleef je een onvergetelijke dag op het water.

Je vaart langs idyllische slootjes, uitgestrekte weilanden en historische panden. Onderweg bewonder je de prachtige flora en fauna en leer je alles over de rijke historie van dit bijzondere gebied.

Een tour door Laag Holland kan bij What's SUP

5. De Gouwzee ontdekken met een SUP

Ervaar de Gouwzee optimaal

Ontdek de betoverende Gouwzee met sup-boards van Strandvier. Strandvier is namelijk een geweldig startpunt voor een SUP-tochtje over de Gouwzee. In 45 minuten peddel je naar het oude centrum van Monnickendam. Je kunt ook dichter bij onze strandtent blijven in de luwte van recreatiegebied het Hemmeland. Je kijkt hier je ogen uit! 

Een sup huren in Monnickendam kan bij Strandvier