Kinderspeelstrand Dorregeest

Contact

Recreatieterrein Dorregeest
Parallelweg
1911 NE Uitgeest
Plan je route

Dorregeest is een heerlijk strand met glijbaan gelegen in Uitgeest. Het strand is zeer geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Dit komt doordat het ondiepe gedeelte (tot circa 1,40 meter diep) is afgebakend.

Hierdoor kun je aan de jonge kinderen duidelijk aangeven tot hoe ver zij mogen. Daarachter ligt het weidse Uitgeestermeer. Vanaf je zwemplek geniet je van de bootjes die voorbij komen varen. Kinderen kunnen ondertussen mooie zandkastelen bouwen in het zand. Heb je meer zin om een balletje te trappen of een ander spelletje te doen? Dan kan dat op de grasvelden die rondom het strandje liggen!

Let op! Op de bodem van het meer liggen scherpe schelpen, onder andere van mosselen. Het is daarom handig om waterschoenen aan te trekken.

Zwemwaterkwaliteit:
Wil je de zwemwaterkwaliteit weten? Bel dan 0800 9986734 of kijk op www.zwemwater.nl. Als het onveilig is om te zwemmen, dan wordt dat via borden op het strand aangegeven. Deze gelden alleen voor de plek waar ze staan. Er blijven vaak voldoende plekken over waar het water wel van goede kwaliteit is en waar naar hartenlust kan worden gezwommen.

Locatie