Westwouderpolderroute

(8.0 km)

In het knusse dorp De Woude lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan!

Vanaf het startpunt steek je met het pontje over naar het knusse dorp De Woude waar de route begint. In de Westwouderpolder liggen drassige maar daardoor vogelrijke graslanden. Een groot deel hiervan is zelfs natuurreservaat! In het voorjaar stikt het hoog in de lucht van de vogels, terwijl de boeren druk aan het werk zijn op het land. Onderweg kun je ook nog eens genieten van de uitzichten op het Alkmaardermeer dat ’s zomers wordt opgefleurd door talloze zeilbootjes. De route komt langs Fort Marken-Binnen (1897), aan de overkant van het Noordhollands Kanaal. Je herkent het aan het groepje bomen. Dit fort is onderdeel van de Stelling van Amsterdam, een verdedigingslinie in een straal van 135 kilometer rondom de hoofdstad (aangelegd tussen 1880 en 1914). Voor een hapje en een drankje kun je aan het water terecht bij Restaurant Salsuta of café-restaurant ’t Kombof

Vanaf het startpunt steek je met het pontje over naar het knusse dorp De Woude waar de route begint. In de Westwouderpolder liggen drassige maar daardoor vogelrijke graslanden. Een groot deel hiervan is zelfs natuurreservaat! In het voorjaar stikt het hoog in de lucht van de vogels, terwijl de boeren druk aan het werk zijn op het land. Onderweg kun je ook nog eens genieten van de uitzichten op het Alkmaardermeer dat ’s zomers wordt opgefleurd door talloze zeilbootjes. De route komt langs Fort Marken-Binnen (1897), aan de overkant van het Noordhollands Kanaal. Je herkent het aan het groepje bomen. Dit fort is onderdeel van de Stelling van Amsterdam, een verdedigingslinie in een straal van 135 kilometer rondom de hoofdstad (aangelegd tussen 1880 en 1914). Voor een hapje en een drankje kun je aan het water terecht bij Restaurant Salsuta of café-restaurant ’t Kombof op het eiland.

Belangrijke informatie:

Dit ga je zien

40
41
3

Vanaf deze unieke locatie op het eiland De Woude kun je in het restaurant of op het terras rustig genieten van een lekker kopje koffie, lunch, high tea, borrel of een uitgebreid diner.

Restaurant Salsuta Luchtfoto van Restaurant Salsuta
40
  • 40
  • 41
  • 40