Uitgeestermeerroute

(5.5 km)

Heen en weer over het Uitgeestermeer met de Uitgeestermeerroute! Vanaf het startpunt kano je eerst de groene polder in naar de kano-overdraagplaats met rolletjes. Daar rol je de kano naar het Uitgeestermeer.

Hierna voert de blauw gemarkeerde kanoroute je over het grote water van het Uitgeestermeer waar nog meer watersporters zijn. Let dus goed op!

Hou ook rekening met de westenwind die hier vaak waait, dus blijf goed aan de kanten. Ondertussen peddel je naar het kleine eiland Pannekoek, dat net over de grens in het  Alkmaardermeer ligt. Hier kun je even stoppen voor een gezellige picknick. Daarvandaan heb je meteen een goed uitzicht op de mooie Dorregeestermolen.

Op de terugweg vaar je langs de wuivende rietkragen van de Dorregeesterpolder naar de surfoever van recreatieterrein Zwaansmeer, dat het eindpunt is. Natuurlijk kun je de route ook andersom kanoën of overstappen op een andere (kleur) route.

In het meer zijn minstens 21 vissoorten aangetroffen. Vooral brasem, blankvoorn, paling en snoekbaars komen veelvuldig voor. De beroepsvisser op het Alkmaardermeer verkoopt deze twee laatste ver buiten Nederland.

Download het PDF-bestand voor de vaarroute.

Dit ga je zien

Startpunt: Kanoverhuur De Aker
Lagendijk 35
1911 MT Uitgeest
Navigeer naar startpunt
Eindpunt: Kanoverhuur De Aker
Lagendijk 35
1911 MT Uitgeest
Navigeer naar eindpunt