Horeca in Purmerend - Proef deze bruisende stad

Purmerend is de perfecte stad voor wie op zoek is naar een lekkere maaltijd, hippe borrelplek of gezellig restaurant. De meeste restaurants zijn gesitueerd aan één van de historische pleinen, de Koemarkt. Zeker in de zomer is het hier een paradijs voor jong en oud. De kinderen spelen veilig op de autovrije pleinen en volwassenen genieten in de zon van een hapje en een drankje op één van de terrassen. Vind je het fijn om vanaf het terras naar de voorbij varende bootjes te turen? Dan kun je terecht aan de Neckerdijk, aan de rand van het centrum. Slecht weer? Geen nood! Dan verplaatst de gezelligheid zich naar binnen en kun je terecht in één van de authentieke biercafés, hippe lunchrooms of restaurants. Purmerend is van alle markten thuis.

De Koemarkt is het mooiste horecaplein van Noord-Holland. Je kunt hier heerlijk zitten op de uitgestrekte terrassen en de diversiteit aan horeca is enorm. Of je nou met de kids een hapje wilt eten of op zoek bent naar een romantische setting voor twee.
Er is hier altijd wel iets te vinden wat bij jouw smaak past. 

Culinair centrum van Laag Holland

De Koemarkt is dé plek waar mensen samen komen en er altijd iets te beleven valt. Of je nu een avondje wilt stappen, een lekker hapje wilt eten of het weekend wilt inluiden met een heerlijke borrel, het kan hier allemaal! Lees hier het verhaal van Arwin, eigenaar van Brasa bar & kitchen, en ontdek de charme van de Koemarkt.

Het verhaal van Arwin

Ontdek Purmerend - Verrassend hart van Laag Holland

Purmerend is al eeuwen dé trekpleister van de wijde omgeving, want hier was het waar vijfhonderd jaar geleden de markt begon en waar op dinsdag kaas en vee werd verhandeld. Door al die reuring heeft Purmerend zich kunnen ontwikkelen tot een stad waar het prima toeven is en je niets tekort zal komen. Gezellige winkelstraatjes, veel horeca, kunst en cultuur: je kunt hier alle kanten op.