Waterrijk genieten - Ontdek het stadje en de polders vanaf het water

Het stadje, omgeven door polders en meren, biedt een unieke ervaring vanaf het water. Terwijl je over de Purmervaart vaart, ontvouwen zich pittoreske uitzichten op historische gebouwen en groene oevers. Vanuit Purmerend kun je zelfs naar de Beemster varen, een UNESCO-werelderfgoed bekend om zijn historische droogmakerijen en prachtig landschap. Geniet van de serene schoonheid en ontdek de verborgen hoekjes van zowel Purmerend als De Beemster!

Passantenhaven

Dankzij de goed uitgeruste passantenhaven is Purmerend de ideale plek om aan te meren met je eigen boot. Bij aankomst staat de havenmeester met veel plezier voor je klaar om je te voorzien van informatie over de bezienswaardigheden en activiteiten in de stad. Vanuit de haven wandel je binnen enkele minuten de stad in om deze zelf te gaan ontdekken!

Passantenhaven
Jongen geniet van een smoothie in de haven van Purmerend.

Greenjoy

Heb je geen eigen bootje, maar wil je Purmerend en haar uitgestrekte polders vanaf het water ontdekken? Huur eenvoudig online een elektrische sloep van Greenjoy en geniet van een geruisloze vaartocht door de UNESCO Werelderfgoederen Droogmakerij de Beemster én de Hollandse Waterlinies!

Huur een sloep
Mensne die varen in een elektrische sloep van Greenjoy Purmerend

Goed om te weten - Voorbereid onderweg

Ontdek Purmerend vanaf het water met deze tips! Check de bedieningstijden van sluizen en bruggen voor een soepele doorvaart, gebruik het sloepennetwerk om eenvoudig te navigeren naar je favoriete plekken en bekijk de waterkaart voor de tanklocaties en boothellingen. Bereid je voor op een zorgeloze verkenning van Purmerend en haar omgeving vanaf het water!