Ontdek Oostzaan vanaf het water - Recreatiegebied Het Twiske & Het Oostzanerveld

De schoonheid van een regio komt soms nóg beter tot uiting vanaf het water. In Oostzaan is dat zeker het geval, want hier bestaat haast één derde van de gemeente uit water! Aan de oostzijde vind je recreatiegebied Het Twiske. Het Twiske biedt volop mogelijkheden om te zwemmen, duiken, surfen, varen en zeilen. Het Oostzanerveld bevindt zich aan de westzijde van Landsmeer. Een uniek veenweidelandschap dat van bovenaf veel weg heeft van een lappendeken. Honderden kleine lapjes in diverse kleurschakeringen van groen die zijn gescheiden door een wirwar van sloten een vaarten en is het beste te bewonderen vanuit een klein bootje of kano. 

 • Vaarroutes in Oostzaan

  Met de leukste vaarroutes door Oostzaan is jouw dagje op het water compleet! 

  Vaarroutes in Oostzaan
 • Bootverhuur in Oostzaan

  Huur een kano, boot of SUPboard en geniet van een dagje op het water in Oostzaan!

  Bootverhuur in Oostzaan Rode Canadese Kano's te huur bij Twiske Haven.
 • In & op het water

 • Stranden in Oostzaan

  Ontdek de leukste strandjes van Oostzaan voor een heerlijke dag aan het water!

  Stranden in Oostzaan

Vaartocht door het Oostzanerveld

Met de Koeman Express maak je op een unieke manier kennis met het Oostzanerveld. Op een échte platbodem nemen vaarboer Martin en gids je mee op ontdekkingstocht door dit unieke veenweidegebied. Onderweg vertellen je alles over het veenweidegebied  terwijl jij geniet van een heerlijk kopje koffie/thee en een lekkere koek. Het is een hele belevenis!

Naar de Koeman Express
Een prachtige luchtfoto van het Oostzanerveld waarop de honderden eilanden duidelijk te zien zijn.

De Speelsloot

De Speelsloot is een van de zeven mooie en gezellige strandjes in Het Twiske. Bij het strandje vind je een heus indianendorp met water, wigwams, klimtoren, totempaal, pontje en kabelbaan. En na al dat ravotten en gespeel is het tijd voor een lekkere picknick. Een heerlijke plek voor een dagje aan het water!

Naar de Speelsloot

Nog meer in en rondom Oostzaan - Alles om jouw bezoek compleet te maken!

Naast een heerlijk dagje in en op het water, is er in en rondom Oostzaan nog veel meer leuks te beleven. Of je nu zin hebt om de omgeving te verkennen met één van de mooiste fiets- en wandelroutes of juist op zoek bent naar een leuk horeca adresje om de dag af te sluiten, vanuit Oostzaan kun je alles kanten op. Laat je inspireren en ga lekker op pad in onze mooie regio!