De vijftiende-eeuwse dorpskerk van Beets is een bezoek meer dan waard. De vermoedelijk door Noorse walvisvaarders, in het begin van de zeventiende eeuw, op het gewelf aangebrachte bloemornamenten zijn zonder meer uniek.

Net als het even oude doophek, de fraai bewerkte preekstoel, de torenklok van de beroemde klokkengieters François en Pierre Hemony uit 1650 en het prachtige negentiende-eeuwse Flaes-orgel.

Ook is het mogelijk om een ruimte in de kerk te huren. Ben je vijfentwintig jaar getrouwd? Zoek je een leuke ruimte voor een personeelsfeestje? Wil je een cursus schilderen of didgeridoo-blazen, een speciale vrouwenavond of een vergadering beleggen.

In een zeventiende-eeuwse entourage krijgt jouw feest, vergadering of workshop duidelijk meer gewicht dan zo maar ergens in een zaaltje.

In de Kerk van Beets kun je kiezen uit drie locaties: klein en eenvoudig, groter en chic, of groots en monumentaal. Er kan via de het kerkbestuur of het Dorpshuis gezorgd worden voor kwalitatief hoogstaande catering op maat, maar ook voor een simpele aangeklede borrel.

Kenmerken

Neem alvast een kijkje

Locatie