TOP de Poel met erachter natuur

TOP de Poel

TOP's, afgekort voor Toeristische Overstappunten, bieden een handige start voor jouw verkenning van de landelijke omgeving. Elke TOP voorziet in parkeergelegenheid, waarna je op de fiets, te voet of zelfs per boot de omgeving kunt verkennen.

Op de informatiezuilen van elke TOP vind je verschillende routes die je naar de mooiste plekjes, de rustige omgeving en de prachtige natuur van Laag Holland leiden. Tijdens je tocht kom je langs verrassende rustpunten en gezellige horecagelegenheden, en de TOP’s wijzen je de weg om ze te vinden. Je herkent de TOP´s aan hun groene informatiezuilen.

Het Wormer- en Jisperveld, West-Europa's grootste veenweidegebied, huisvest een overvloed aan weidevogels en biedt een harmonieuze samenwerking tussen Natuurmonumenten en lokale boeren. Droogmakerij De Wijde Wormer, met zijn strakke lijnen, vormt een boeiend contrast met de omringende natuur. Lepelaars zijn hier regelmatige bezoekers. Bij De Poelboerderij worden diverse natuuractiviteiten georganiseerd, zoals vaarexcursies en educatieve evenementen.

Locatie