TOP Zwaansmeer met bebossing

TOP Zwaansmeer

TOP's, afgekort voor Toeristische Overstappunten, bieden een handige start voor jouw verkenning van de landelijke omgeving. Elke TOP voorziet in parkeergelegenheid, waarna je op de fiets, te voet of zelfs per boot de omgeving kunt verkennen.

Op de informatiezuilen van elke TOP vind je verschillende routes die je naar de mooiste plekjes, de rustige omgeving en de prachtige natuur van Laag Holland leiden. Tijdens je tocht kom je langs verrassende rustpunten en gezellige horecagelegenheden, en de TOP’s wijzen je de weg om ze te vinden. Je herkent de TOP´s aan hun groene informatiezuilen.

Het Alkmaarder- en Uitgeestermeer is een paradijs voor watersportliefhebbers, met zeilers, windsurfers, waterskiërs en bootjesvaarders die hier hun hart ophalen. Kanoërs en sup'ers genieten van de rust in de omliggende polders. Overnachtingsmogelijkheden, horecagelegenheden en recreatieterreinen zoals Zwaansmeer bieden volop ontspanning en vermaak. Historisch erfgoed zoals Erfgoedpark De Hoop voegt een uniek tintje toe aan het gebied, met horeca- en overnachtingsgelegenheden in Zaanse Schans-stijl en natuurspeeltuinen. Bootjesvaarders kunnen aanmeren bij de steiger en de stellingmolen herbergt zelfs een ijssalon.

Locatie