Een foto van de TOP Ilperveld

TOP Ilperveld

TOP's, afgekort voor Toeristische Overstappunten, bieden een handige start voor jouw verkenning van de landelijke omgeving. Elke TOP voorziet in parkeergelegenheid, waarna je op de fiets, te voet of zelfs per boot de omgeving kunt verkennen

Op de informatiezuilen van elke TOP vind je verschillende routes die je naar de mooiste plekjes, de rustige omgeving en de prachtige natuur van Laag Holland leiden. Tijdens je tocht kom je langs verrassende rustpunten en gezellige horecagelegenheden, en de TOP’s wijzen je de weg om ze te vinden. Je herkent de TOP´s aan hun groene informatiezuilen.

Het Ilperveld, gelegen nabij Amsterdam, biedt een oase van rust waar je gemakkelijk kunt verdwalen. Hier kun je urenlang varen over slootjes, plassen en veenrivieren en ontdekken hoe dit landschap door mensen is gevormd. Eeuwenlang hielden boeren hier met hun vee het hoofd boven water. De rijke natuur biedt de mogelijkheid om van dichtbij vogels zoals de grutto, rietzanger en bruine kiekendief te bewonderen. Een bezoek aan het Ilperveld in Landsmeer is een must voor wie nog nooit op trilveen heeft gestaan.

Locatie