Weidemolen in de Castricummerpolder

Castricummerpolder

Contact

Uitgeesterweg
Castricum
Plan je route

Na het verlaten van Castricum strekken de weilanden zich zowel aan de linker- als rechterzijde uit. Enkele jaren geleden werd een aantal van deze weilanden geschonken aan Stichting de Hooge Weide.

Dankzij deze stichting krijgen weidevogels de gelegenheid om zich hier te handhaven en wordt de continuïteit van het agrarisch natuurbeheer gewaarborgd.

De stichting zet zich in de Castricummerpolder voornamelijk in voor het herstel en behoud van de weidevogelpopulatie. Hierbij is het belangrijk dat het gebied open, uitgestrekt en ruim is. Door doelgerichte beheermaatregelen, zoals het verwijderen van bomen en struiken en het weren van vossen, en de ondiepe waterpartijen trekt de Castricummerpolder duizenden weide- en watervogels aan. Vandaag de dag telt de polder zelfs meer weidevogels dan het landelijk gemiddelde! Vooral in het voorjaar is het hier een bruisende plek vol weidevogels, waar de weilanden nog sterk doen denken aan vroeger: bezaaid met bloemen en het vrolijke geluid van fluitende vogels.

Locatie