Boerderij Schermereylandt is een biologisch-dynamisch werkend bedrijf in de Eilandspolder. Tevens fluisterboot en kano-verhuur.

Boerderij Schermereylandt is een biologisch-dynamisch werkend bedrijf in de Eilandspolder bij De Rijp. De Eilandspolder is een heel bijzonder …

Boerderij Schermereylandt is een biologisch-dynamisch werkend bedrijf in de Eilandspolder bij De Rijp. De Eilandspolder is een heel bijzonder gebied. Een stukje oorspronkelijk oud land, gelegen tussen het nieuwe, drooggemalen land van Beemster en Schermer. De grondoort is veen. Laag, drassig land met een hoge grondwaterstand, niet zo geschikt voor intensief gebruik door vee en mens. Het is een cultuurlandschap dat in de loop der eeuwen is gevormd door extensief gebruik als weiland en bouwland. Inmiddels is een deel van de Eilandspolder natuurreservaat met als hoofdoel weidevogels. Weidevogels houden van land waarop vee wordt geweid en dat word bemest met ruige mest. Natuurlijk moet de boer er dan wel voor zorgen dat de vogels in alle rust hun eieren kunnen uitbroeden. Op ons bedrijf doen wij uitgebreid aan weidevogelbescherming. Om veel mensen te laten meegenieten van al het moois wat de Eilandspolder te bieden heeft, verzorgen wij groepsexcursies voor kinderen en volwassenen. Ook verhuren wij kano's en roeiboten. Daarnaast bieden wij gelegenheid tot kamperen voor maximaal 5 kleine tenten en hebben we overnachtingsfaciliteiten voor groepen tot maximaal 15 personen.

Locatie