TOP Buitengouw met natuur erachter

TOP Buitengouw

Contact

P bij Volendammerweg
1027 EA Amsterdam
Plan je route

TOP's, afgekort voor Toeristische Overstappunten, bieden een handige start voor jouw verkenning van de landelijke omgeving. Elke TOP voorziet in parkeergelegenheid, waarna je op de fiets, te voet of zelfs per boot de omgeving kunt verkennen.

Op de informatiezuilen van elke TOP vind je verschillende routes die je naar de mooiste plekjes, de rustige omgeving en de prachtige natuur van Laag Holland leiden. Tijdens je tocht kom je langs verrassende rustpunten en gezellige horecagelegenheden, en de TOP’s wijzen je de weg om ze te vinden. Je herkent de TOP´s aan hun groene informatiezuilen.

Landelijk Noord biedt een ongerepte blik op Nederland, met droogmakerijen, veenweidegebieden en rietlanden waar zwanen en schapen grazen. Vogelliefhebbers kunnen genieten van een overvloed aan vogels, waaronder scholeksters, grutto's en kieviten. Boeren spelen een essentiële rol in het landschapsbeheer, terwijl de kleine dorpjes zoals Ransdorp, Holysloot en Durgerdam historische charme en activiteiten bieden. De stompe toren van Ransdorp biedt een prachtig uitzicht over de omgeving, waar rust en stilte heersen, dichtbij maar toch ver weg van Amsterdam.

Locatie