4x de leukste boerencampings - Lekker landelijk logeren

Wie kennis wil maken met het plattelandsleven van Noord-Holland kan in Laag Holland kamperen bij de boer. In het open veld met uitzicht op de Einder, of lekker verscholen tussen de bomen waar je ontwaakt met vogelgekwetter. Boeren stellen zomers een deel van hun terrein beschikbaar voor kampeerders. Dan heb je niet alleen de buitenlucht, maar ook nog een boer en beesten. Driedubbel pret!

1. Camping en B&B In het Fruit

Genieten in de schaduw van Beemster appelbomen
 

Lekker lui hangen in een hangmat tussen bomen: het is de ultieme vakantie-idylle. Bij Camping In het Fruit kun je dit naar hartenlust doen, want hier zet je je tent op in een prachtige oude hoogstamboomgaard. En terwijl je daar zo hangt te luieren, lopen de kippen en de schaapjes langs en hoor je in de verte opgewonden kinderstemmen vanuit de oude klimboom. In het Fruit is een kleinschalige camping, dus wees er snel bij, vooral bij mooi weer!

Camping en B&B in het Fruit - Zuidoostbeemster
 

2. Camping Tuinderij Welgelegen

Duurzaam logeren in een 20e-eeuwse tuinderij
 

Rustig gelegen in het natuurgebied de Eilandspolder in gemeente Alkmaar, vlakbij Graft en De Rijp vind je  camping en tuinderij “Welgelegen”. In 1966 is Camping Welgelegen gestart als klein tuindersbedrijf met kassen en fijne groenteteelt in de volle grond. 55 jaar later is de tuinderij met zijn historische kassen, waar wordt geteeld met biologische bestrijding, nog steeds een belangrijk onderdeel van de camping. Camping Welgelegen is een duurzame keuze: de camping heeft een minimale footprint en is meer dan zelfvoorzienend in haar elektriciteitsbehoefte.

Camping Tuinderij Welgelegen - Graft

3. Camping Weidevogelzicht

Zelf je plekje kiezen op een weelderig boerenland
 

Deze boerencamping heeft een grote variatie: grasstroken worden afgewisseld met ruiger terrein en weide, een boomgaard, sloten, waterpartijen en veel boerenland. Wat is er mooier dan zelf een plaats uit te zoeken: dicht bij het riet, met uitzicht op watervogels en koeien, beschut achter een bosje, heerlijk in de zon, ver weg op een idyllisch plekje, of toch lekker dicht bij het sanitair? Weidevogelzicht heeft geen afgebakende plekken, dus overal heb je uitzicht en waan je je in de natuur. Aan het boerencampingterrein ligt een aanlegsteiger en een startplaats van waaruit met kano’s verder de polder ingetrokken kan worden.

Camping Weidevogelzicht - Kwadijk

4. Camping Natuurlijk Genoegen

Leer over het leven op een biologisch boerenbedrijf
 

Deze camping ligt in een prachtige polder omringd door natuur, rust en ruimte. Een plek waar je kennis kunt maken met alle werkzaamheden op een biologische-dynamische melkveehouderij en een plek waar een ieder zich thuis kan voelen maar waar je toch dat gevoel beleeft van 'ertussenuit zijn'. De camping biedt, naast een goede sfeer, standplaatsen met een prachtig uitzicht op de landerijen en een onvergetelijke en leerzame ervaring.

Camping Natuurlijk Genoegen - Driehuizen