Recreatie- en natuurgebieden

Rust & Ruimte dichtbij de randstad

Laat het dagelijks leven even voor wat het is en ga op pad in de natuur. Geniet van de geur van vers gemaaid gras in Waterland Oost of spot weidevogels in de Polder Zeevang. Ook in Het Twiske en het Purmerbos kun je genieten van de natuur en kunnen de kinderen al hun energie kwijt in onder andere het speelbos, de avonturenspeelplaats of de speelsloot!

Het Twiske

Ontsnap aan de hectiek van de stad en geniet van de recreatieve mogelijkheden en het groen in Het Twiske.

De Polder Zeevang

Wandel, fiets of vaar door het unieke veenweidelandschap en geniet van het geluid van weidevogels op de achtergrond.

© Pim de Vries

Het Purmerbos

Haal een frisse neus in het Purmerbos terwijl de kinderen op avontuur gaan in het grote speelbos.

Waterland Oost

Weilanden, open wateren, bruggetjes, weidemolens en veel meer. Beleef het oer-Hollandse landschap te voet, te fiets of te water.

Het Ilperveld

Bas heeft al van jongs af aan een passie voor de natuur. Door de duinen struinen en hutten bouwen waren zijn favoriete bezigheden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij na zijn studie bos- en natuurbeheer aan de slag is gegaan als boswachter. “Ik kom heel graag buiten en heb echt een voorliefde voor planten en vogels. Ik vind het heel interessant om te onderzoeken waarom bepaalde planten op een bepaalde plek groeien. En afhankelijk van welke planten ergens groeien komen er ook weer bepaalde vogels in dat gebied voor. Alles hangt met elkaar samen.”

readMore
Lees het verhaal van Bas

Het Oostzanerveld

Je hoeft niet ver uit Amsterdam om te genieten van historie, cultuur en natuur. “Soms fietsen mensen razendsnel door het gebied, zonder even te stoppen. En dat is zo jammer, want het is hier zo mooi. Hoe bijzonder is het dat dit gebied er eigenlijk nog precies zo uitziet als een eeuw geleden?” 

readMore
Lees meer over Het Oostzanerveld