Er écht even een dagje tussenuit - bij Theetuin Overleek


Het kriebelde altijd al bij de ouders van Marlies om een theetuin te beginnen. Ze woonden op een prachtige landelijke plek en zagen elke dag heel veel fietsers hun huis passeren. Hongerige en dorstige fietsers om precies te zijn, want er was in de nabije omgeving geen plek om even lekker tot rust te komen en iets lekkers te eten en drinken. In 2007 trokken ze de stoute schoenen aan en verbouwden hun schuur tot een theetuin. Eindelijk was er een plek in Overleek waar de fietsers konden stoppen om te genieten van allerlei lekkers van de kleine en simpele kaart. Mét uitzicht op het water en omgeven door kippen. Het bleek een hit en de perfecte plek om met de kids naartoe te gaan, want die konden hier heerlijk spelen! Het werd drukker en drukker en 6 jaar geleden stapten Marlies en haar zus Eveline ook het bedrijf in en werd het een echt familiebedrijf.

“Inmiddels hebben we een goedlopende zaak  waarbij we ervoor waken dat de intieme sfeer en authenticiteit  waar het ooit mee begonnen is, bewaard blijft. Alle taarten zijn nog steeds home-made en de lunch gerechten worden gemaakt van verse producten. Ik raad iedereen de mango-passievrucht cheesecake aan. Die is zó lekker…… En als je hartige trek hebt, dan móet je echt de Libanese wrap proeven!”

Maar je vindt hier meer dan alleen maar lekker eten. Je kunt hier ook het water op. De pater familias verhuurt namelijk boten in allerlei soorten en maten. “De omgeving is misschien wel op zijn allermooist op het water. Je vaart hier heerlijk met je gezin op een fluisterboot tussen het riet door, omgeven door grazende koeien op weg naar bijvoorbeeld Broek in Waterland of Monnickendam. Echt een geweldige ervaring. De ultieme rust….” En voor onderweg kun je een lekkere picknickmand bestellen. “In onze picknickbox zitten onze favoriete gerechten en drankjes. Voor de kinderen hebben we aangepaste picknicks, want zij vinden niet alles lekker wat papa en mama wél lekker vinden. Even aanmeren bij één van de picknickplaatsen met koeien en schapen en de kinderen hebben de tijd van hun leven.  Je kunt onze picknicks trouwens ook ‘to go’ bestellen als je met je eigen boot of op de fiets langskomt.”

Zelf gaat Marlies graag met haar zoontje naar het Speelbos Purmerbos. “Hij kan hier lekker rennen en paadjes ontdekken. En natuurlijk het kabouterpad lopen. Dat is ook heel leuk om te doen. Of we gaan wel eens naar de molen De Breek in Etersheim. Ook een heerlijke rustige omgeving waar mijn zoontje naar hartenlust kan rondrennen en avonturen kan beleven.”

Er is in Laag Holland genoeg te doen met (of zonder) kinderen. Theetuin Overleek mag wat ons betreft in ieder geval niet ontbreken op je wishlist….