Elektrisch cruisen - langs het Markermeer


In mei 2018 liepen Saskia en Tim tijdens een wandeling in de haven van Volendam tegen een leegstaande winkelruimte aan. Bij beide kriebelde het idee om te gaan ondernemen al langer, maar niemand had durven dromen dat ze twee weken later de deuren zouden openen van Rent & Event; een bedrijf gericht op het organiseren van een speciaal en onvergetelijk dagje uit in Laag Holland.

Je dagje uit wordt niet alleen onvergetelijk door de prachtige, stille, waterrijke en typisch Hollandse natuur van Laag Holland, maar ook door de bijzondere vervoersmiddelen die Rent & Event aanbiedt. Saskia en Tim hebben namelijk gekozen voor  zoefende elektrische scooters, handige tandems en hippe fat E-bikes. Maar natuurlijk kunnen ze je ook voorzien van  een gewone (kinder)fiets. Enkele maanden na opening van het filiaal in Volendam werd de tweede vestiging al geopend, ditmaal in het Europarcs Resort Poort van Amsterdam nabij Uitdam. Hier begonnen ze ook met watersportverhuur  zoals kano’s, sups, waterfietsen en sloepen. Tóch noemen Saskia en Tim zichzelf liever geen fiets- en bootverhuurder. “We proberen echt een beleving te creëren. Wij organiseren een dagje weg, langs de mooiste plekjes en privéstrandjes van Laag Holland”, aldus Saskia.

Saskia en Tim weten wat je niet mag missen in Laag Holland. Tim beschrijft een mooie route langs verschillende pittoreske dorpjes en historische stadjes zoals Volendam, Monnickendam en Marken. Fiets bijvoorbeeld van Volendam naar Monnickendam en je passeert  de kaasboerderij van Henri Willig. Hier kun je met eigen ogen zien hoe de populaire kazen gemaakt worden. In Monnickendam staat vervolgens bij  Eterij Bob & Co een picknickmandje klaar en na nog enkele kilometers rijden kun je hiervan genieten op een mooi plekje in de oude haven van Marken. Wat een uitzicht!

Ook voor de romantici onder ons valt er veel te beleven in Laag Holland. Saskia en Tim - niet alleen partners binnen hun bedrijf, maar zelf ook een stel - tippen ons hun eigen favoriete plekken. Zo bezoeken ze bijvoorbeeld graag een uitkijkpunt bij de Markermeerdijk.  Vanaf deze locatie heTheetuin Overleekb je een mooi uitzicht op de verschillende dorpjes met hun kerkjes én het water. Vervolgens rijden ze nog even naar Theetuin Overleek. Een oase van rust aan het water tussen de weilanden met koeien, waar het heerlijk genieten is van een huisgemaakt stukje taart of een lekkere sandwich. Relaxter dan dit wordt het niet……