Aan de wandel in Laag Holland

“Sinds ik in opdracht ben gaan werken voor recreatie Noord-Holland is het wandelvirus aangewakkerd. Je moet  natuurlijk wel weten waar je het over hebt.”

Drie jaar geleden begon Marjan met de promotie van het Noord-Holland pad. Een lange afstandswandeling die dwars door de binnenlanden van Noord-Holland loopt. “Je begint op Texel en eindigt uiteindelijk in Huizen. De route is super afwisselend waardoor het onderweg nooit saai wordt. Je wandelt echt door een typisch Hollands landschap  met mooie luchten, schapen, koeien, molens, weidse landerijen, gemalen en in het voorjaar natuurlijk tulpen.”

In totaal bestaat de lange afstandswandeling uit 16 etappes, waarvan Marjan er inmiddels 8 heeft afgerond. Op de vraag welke etappe haar persoonlijke favoriet is, blijkt het moeilijk kiezen. “Elke etappe heeft wel iets moois of bijzonders. Eén van de stukken waar ik erg van gecharmeerd ben is van Schermerhorn naar Akersloot. Op de achtergrond heb je de prachtige Schermermolens en je komt door pittoreske, historische dorpjes als Grootschermer. Je mag de beeldentuin van Nic Jonk trouwens écht niet missen. De moderne beelden met het weidse landschap op de achtergrond zijn een uniek plaatje.”

“Fort Kijk is overigens ook echt een aanrader om te bezoeken. Je komt hier langs tijdens de etappe van Akersloot naar Krommenie. Er zit onder andere een theeschenkerij in het fort, dus dat is de perfecte locatie om de benen even wat rust te gunnen en te genieten van een lekker kopje thee.”

Etappe 10 en Etappe 11 lopen beide door Laag Holland. Trek dus snel je wandelschoenen aan en ga op ontdekking langs het Noord-Hollandpad, want er is zoveel moois te zien!