Culinair centrum van Laag Holland

Het is alweer 29 jaar geleden dat Arwin zijn eerste horecagelegenheid in Purmerend begon. Voor die tijd werkte hij in Amsterdam, maar als geboren en getogen Purmerender vond hij het tijd om weer terug naar zijn roots te keren. “Ik dacht bij mezelf, wat ik in Amsterdam kan, kan ik in Purmerend ook.”

En zo geschiedde….. Hij begon met een uitgaanscafé Rio en inmiddels is hij eigenaar van Brasa bar & kitchen. Een populaire plek aan de zo mogelijk nóg populairdere Koemarkt. “De Koemarkt is het mooiste horecaplein van Noord-Holland. Je kunt hier heerlijk zitten op de uitgestrekte terrassen en de diversiteit aan horeca is enorm. Of je nou houdt van speciaalbier, goede wijnen of verfijnd dineren; er is hier voor ieder wat wils.”

De horeca ondernemers van de Koemarkt vinden het ook nog eens heel erg leuk om iets speciaals te maken van ‘hun’ plein. “Met de feestdagen zorgen we er met zijn allen voor dat het plein mooi verlicht en gedecoreerd wordt. Daarnaast organiseren we ook heel veel leuke evenementen. Helaas staat dat nu even op een laag pitje vanwege corona.... Maar mijn persoonlijke favorieten zijn normaalgesproken toch wel de Marktstadrun en Purmerend Smaakmakend. Dan is het hier supergezellig!“

Arwin vindt Purmerend de ideale plek van waaruit je Laag Holland kunt verkennen. “De stad is heel centraal gelegen. Binnen een mum van tijd ben je bij alle bekende highlights van het gebied. Edam-Volendam, De Beemster, de Zaanse Schans; het is allemaal op een steenworp afstand. En ’s avonds kom je dan natuurlijk weer gezellig een hapje eten op de Koemarkt!”