Buitengewoon Oostzaan

(30.0 km)

Benieuwd wat Oostzaan zo bijzonder maakt? Fiets dan deze bijzondere audiotour. Je fietst onder andere langs het unieke veenweidegebied van het Oostzanerveld en recreatiegebied Het Twiske.

Het Oostzanerveld is een eeuwenoud gebied dat door zijn unieke kavelstructuur en zijn weidse openheid van grote betekenis is voor de geschiede…

Het Oostzanerveld is een eeuwenoud gebied dat door zijn unieke kavelstructuur en zijn weidse openheid van grote betekenis is voor de geschiedenis van de Zaanstreek. Daarnaast ligt het recreatiegebied Het Twiske, waar je wandelend, fietsend of varend kunt genieten van de rust en ruimte om je heen. Ook zul je meer te weten komen over de kleurrijke geschiedenis van Oostzaan, waarin vooral de opkomst en bloei van een aantal bijzondere industrieën een rol speelden. Zo verdienden veel Oostzaners ooit hun geld op de bleekvelden, in traankokerijen of in stijfselmakerijen. Daarnaast voeren ze ook uit voor de scheep- en walvisvaart, en was er zelfs een beruchte zeerover onder hen! Bovendien zul je een aantal bijzondere en succesvolle inwoners wat beter leren kennen, zoals bijvoorbeeld Albert Heijn of de schilder Jacob Cornelisz van Oostzanen. Kortom, beleef het zelf in deze tour van bijzonder Oostzaan!

Kijk hier voor de volledige route en routebeschrijving. 

Dit ga je zien

Startpunt: Kaasmarkt Purmerend
Purmerend
Navigeer naar startpunt
Eindpunt: Kaasmarkt Purmerend
Purmerend
Navigeer naar eindpunt

Kenmerken