Nick & Simon, Jan Smit en Marcel Fisser band

Jan Smit en Nick & Simon komen met een exclusieve 2 uur durende show. Dit wordt een uniek concert waarbij beide grootheden begeleid worden door de Marcel Fisser Band. Ze traden sinds lange tijd met elkaar weer op tijdens de Havenfeesten in Volendam.

P3 heeft de eerstvolgende primeur.

Jan Smit
Jan Smit staat al vanaf 10 jarige leeftijd op het podium en is na The Beatles en Procol Harum de eerste Nederlander en jongste artiest …

P3 heeft de eerstvolgende primeur.

Jan Smit
Jan Smit staat al vanaf 10 jarige leeftijd op het podium en is na The Beatles en Procol Harum de eerste Nederlander en jongste artiest ooit die op nummer één binnenkomt in de Top 40, met “Ik zing dit lied voor jou alleen”. De mannen van BZN (Jan Keizer, Jan Tuyp en Jack Veerman) creëren meerdere succesvolle liedjes.Bij de oosterburen wint hij hiermee de ene na de andere liedjesshow en verovert zelfs, aan de zijde van Oostenrijker Oswald Sattler, de meest prestigieuze muziekprijs: de Grand Prix der Volksmusik, met “Ich zeig dir die Berge”. Als tiener verblijft de Volendamse artiest het grootste gedeelte van het jaar in Duitsland. Het levert hem in 2001 de Exportprijs op, als best verkocht Nederlands product in het buitenland. Met nieuwe liedjesschrijvers (zijn dorpsgenoten Cees Tol & Thomas Tol) en door zelf te schrijven met maatje Simon Keizer timmert hij in Nederland ook aan de weg. Hij doet mee met de realitysoap “Gewoon Jan Smit”, blaast het Nederlandsetalige lied nieuw leven in en wint een Televizier Ring een Edison en een Gouden Harp. Het afgelopen jaar was hij een van de 4 coaches van the Voice of Holland en presenteerde hij het Eurovisie songfestival.

Nick & Simon
Het is weinig artiesten gegeven om meer dan 15 jaar aan de top van de Nederlandstalige muziek te staan. Nick & Simon zijn zo’n uitzonderling op de regel. Talent, passie, integriteit en visie zijn de ingrediënten van hun succesverhaal dat in 2006 begon met hun single Steeds Weer van het ijzersterke debuutalbum Nick & Simon. Ze doen mee met Jan Smit, De Zomer voorbij scoren verschillende hits en slepen verschillende prestigieuze prijzen in de wacht zoals twee Rembrandts en de allereerste TMF Borsato Award. Ze nemen deel aan de televisieshow De Beste Zangers van Nederland en zijn ze te zien in programma’s als The Voice, Lekker Nederlands, Talenten Zonder Centen, Hit The Road en De 3 Sterren Camping. Ondertussen ontwikkelen zij zich tot een muzikaal duo dat in Nederland zijn weerga niet kent. In 2011 spelen ze drie keer in een uitverkocht Ahoy en zijn ze het middelpunt van het internationaal prestigieuze Symphonica in Rosso in het Gelredome.

In hun albums en hun muzikale reisprogramma’s komt de veelzijdigheid van Nick & Simon boven drijven. Ze reizen af naar New York voor de documentaire Homeward Bound en volgen de voetstappen van hun muzikale helden Simon & Garfunkel. Ze nemen in Los Angeles het nieuwe album NSG op met producer en 12-voudig Grammy Award winnaar Jay Newland. Beiden zijn een doorslaand succes. Dit geldt ook voor het laatste tv-programma Take A Chance over ABBA.

De Marcel Fisser band begeleidt Jan Smit en Nick & Simon. Hij heeft live getourd met o.a Alain Clark, Mathilde Santing, Ruth Jacott en Shirley Bassey. Marcel werkt als muziekproducer bij het Televisie programma Beste Zangers, waar verschillende hits uit voortgekomen zijn. De wel bekende nummers: ‘Duurt Te Lang’ – Davina Michel, ‘Pa Olvidarte’ – Emma Heesters & Rolf Sanchez, ‘Ik Leef Mijn Eigen Leven’ – Andre Hazes en ‘Door De Wind’ – Miss Montreal.

Wanneer

  • Zaterdag 12 november 2022 20.15 - 01.00 uur

Prijzen

  • € 44,20

Locatie