PAPER WORKS, de kunst van het snijden

Van 18 september t/m 9 januari 2023 staat de kunstzaal van Waterlandsmuseum de Speeltoren in het teken van de tentoonstelling ‘PAPER WORKS, de kunst van het snijden’.

In deze solo-expositie laat kunstenares Tonie van Marle een serie verfijnde driedimensionale papierobjecten zien. Deze met precisie uitgesneden tekeningen krijgen een 3D-effect en een sculpturale uitstraling, doordat ze bestaan uit achter elkaar hangende lagen. Elke laag heeft zijn eigen karakter en de verschillende lagen samen vormen een bijzondere eenheid. De verbindende factor in het werk van Van Marle is de voorliefde voor structuren, vaak geïnspireerd op de microscopische wereld van celbiologie, archeologie en natuurlijke organismes.

De tentoongestelde werken zijn een spannend kijkspel van papieren structuren en de leegte tussen de lijnen. De kijker wordt uitgedaagd om door de lagen heen te kijken en het zijn en niet-zijn van de vormen te ervaren. Er is tevens een korte documentaire over de werkwijze van Van Marle te zien.

De tentoonstelling loopt van 18 september 2022 t/m 8 januari 2023. Voor actuele openingstijden zie www.despeeltoren.nl.

Wanneer

  • Elke dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag t/m 31 oktober 2022 11.00 - 17.00 uur
  • Elke zaterdag en zondag vanaf 1 november 2022 t/m 8 januari 2023 11.00 - 17.00 uur

Prijzen

  • € 5,00

Locatie