Jihad van liefde

Jihad van Liefde is een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling gebaseerd op het gelijknamige boek van Mohamed El Bachiri.

Jihad van Liefde is een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling gebaseerd op het gelijknamige boek van Mohamed El Bachiri. De man die bij een terreuraanslag in de Brusselse metro in 2016 zijn grote liefde en moeder van zijn drie kinderen verloor. NRC (****) schrijft over de voorstelling: “Haat en verdriet omgezet in een verhaal van liefde. Dat verhaal is groots.”

De Meervaart brengt in samenwerking met George & Eran Producties en het Amsterdams Andalusisch Orkest dit belangwekkende boek op het toneel. Gespeeld door acteur Mohammed Azaay, is Jihad van Liefde een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling over een gewone man die – getroffen door het noodlot – zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt. Een man die haat bestrijdt met liefde en menselijk blijft terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan. Een bijzonder verhaal over liefde, pijn en verzoening.

Wanneer

  • Donderdag 6 april 2023 om 20.30 uur

Prijzen

  • Regulier€ 23,10

Locatie